Sarıkamış şehitleri üzere yürüdüler

Sarıkamış şehitleri için yürüdüler

İZMİR İzmir’birlikte mevcut sivil toplum kuruluşları, “Bayrağını şike sen de gel” sloganı ile Sarıkamış şehitleri için yürüdü. Buca’de planlı yürüyüşün peşi sıra toplanana vatandaşlar, şehitler üzere yakarış etti.

İzmir’üstelik Ege Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu ve İzmir Sarıkamışlılar Hars ve Tesanüt Derneğinin beraberinde çok sayıda sivil topluluk kuruluşunun üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar, 108 sene ilk Sarıkamış’ta donarak fert veren 90 bin şehit üzere yâd programı düzenledi. İzmir Sarıkamışlılar Firez ve El Birliği Derneği önünden başlayan tutum, Çevikbir Meydanı’nda serencam buldu. Yürüyüşe, motorlu ekipler de bindi verdi. Sarih düzenlenen etkinlikte, şüheda üzere dualar edildi.

“Anaların yüreğine ızdırap, yiğitlerin kaderine buz düştüğü düz”

Veli Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu Umumi Başkanı Ağırbaşlı Demir, “Sarıkamış, bütün imkansızlıklara ve karaca kışa karşın Mehmetçik’in vatanını destek olmak için inançla, azimle verdiği mücadelenin hüzünlü hikayesidir. Sarıkamış, bellek kurşun olup yağdığı, ayazın çığlık ayrımsız mızrak gibi parçaladığı, anaların yüreğine yara, yiğitlerin kaderine buz düştüğü yerdir” dedi.

“Aynı ölür, bin doğarız”

İzmir Sarıkamışlılar Hars ve Tesanüt Derneği Başkanı Kemal Bayandur, “Ayrımsız mermi sıkmadan 90 bin şehidimiz Sarıkamış’ta tanıklık şerbetini içmiştir. Bizler Çanakkale’dahi, Sarıkamış’ta, 15 Temmuz’de, ülkemizin her yerinde memleketimizin müdafaası üzere temas nerede ve ne şartta olursa olsun bu topraklara canlarını seve seve feda fail şehitlerimizin rahmetle anıyoruz. Bizler hiçbir milletin esareti altında kalmadık. Türk milleti adına tıpkısı ölür, bin doğarız. Donsak dahi yansak de parçalansak da bu vatanı kimseye vermedik, vermeyeceğiz” diye konuştu.

Programda, şehitlerin hayrına lokma bile döktürüldü.