Rockstar’dan yeni GTA açıklaması

BENDE merkezli dev oyun şirketi Rockstar aracılığıyla geliştirilen Grand Theft Auto serisi; kısaca GTA,  dünyanın en popüler oyunları ortada vadi alıyor. Serinin beşinci oyunu GTA 5 de geçmiş piyasaya sürüldüğü 2013 yılından beri dünyanın en çok satan oyunları beyninde yerini almış durumda. Bu kadar çok yüzü sıcak tıpkısı serinin sıradaki oyunu da birçok hayran eliyle sabırsızlıkla bekleniyordu. Hayranların yıllarca beklediği bu baziçe için resmi açıklamalar geldi. Red Dead Redemption serisinin de yapımcılığını üstlenen Rockstar, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamalarda Grand Theft Auto serisinin eskimemiş oyunu GTA 6 ’nın geliştirme aşamasında olduğunu duyurdu. Rockstar’ın resmi sitesinde yayınlanan açıklamada, GTA V’in beklenmedik derecede mufassal devamlı olmasının arkası sıra dayanabilen çoğunuzun bakir ayrımsız GTA oyunu üzerine bize sorular sorduğunun farkındayız. Ürettiğimiz her projede amacımız, bir eski işimizin konusunda koyarak henüz iyisini sizlere arz etmek. Sizlere Grand Theft Auto serisinin bakir tıpkısı oyunu üzerinde çalıştığımızı söylemekten bahtiyarlık duyuyoruz. dedi. Böylelikle yıllardır muhtemel bakir GTA oyununu yöntemince açıklamış oldu.
Sosyal medyada dolaşan iddilara göre oyun, 2024 veya 2025 yılından sonraları piyasaya çıkabilir.
GTA 6 ’nın, Rockstar’ın eski oyunlarından olan Vice City ’nin, günümüz versiyonunda geçeceği tahmin ediliyor. The Definitive Edition ’de bulunan GTA San Andreas ’taki bire bir lüp esasta tek GTA oyunlarında bulunmadığı ortaya artık. Bu habbe Miami ’da; yani Vice City ’nin esinlenildiği şehirden olduğu aktarıltdı. Bu birlikte habbe GTA 6 ’ya ilişik olabileceğini ve oyunun Vice City ’de geçebileceği iddialarını güçlendiriyor. Hacker tıpkısı kadının oyunda aynı karakter adına saha alabileceği ifade edildi. Antrparantez aynı bambaşka iddiada dahi GTA Online ’üstelik hâlihazırda kâin olan dünyaca ünlü rapçi Dr. Dre ’nin GTA 6 ’de saha alabileceği aktarıldı.
Serencam olarak alçalma edilen konulardan birisi bile oyunun hikayesi. Bu durumla ilişkin şu asıl kadar seçkin meyil yahut ateş parçası aynı iddia gelmedi. Fakat ara sıra iddialar, oyunun başrolünde kayran alacağı sav edilen kadın karakterin hikâyesine odaklanabileceğini belirtiyor. Gâh hayran teorilerine bakarak ise hikâyenin bili miftah türünde olabileceği kaydedildi.