PlayStation 5’in yıpranmamış oyun kolu: DualSense

Google, Stadia bulut oyun hizmetini tanıtmasının arkası sıra baziçe sektöründeki rekabeti ayrımsız art seviyeye taşıdı. Sony ise, piyasaya süreceği yıpranmamış baziçe konsolu PlayStation 5 ile alay malay Stadia ve Xbox kabil rakipleriyle balaban ayrımsız rekabete girecek. Oyunseverlerin merakla beklediği PlayStation 5’in tasarımı üzerine şimdiye kadar bir nice argüman ortaya atıldı. Fakat bunların hiçbiri, Sony tarafından doğrulanamadı. Fakat konsolun kullanacağı bakir baziçe kolu DualSense’in tasarımı netleşmeye başladı. DUALSENSE ÖZELLİKLERİ Tasarım olarak PlayStation’ın DualShock kontrolcüsüne oldukça mail eskimemiş DualSense, artık düzeltilmiş dokunmatik ansız tebligat özellikleriyle yöre plana çıkıyor. Sony, hoşgörüsüz tebligat özelliğini geliştirerek oyunlardaki deneyimin dal düzeye çıkacağını söylüyor.
Sony Umum Müdür Yardımcısı Hideaki Nishino, kontrolcünün L2 ve R2 tetiklerinin hassasiyetinin oldukça iyileştirildiğini söylüyor. Söz Gelişi oyuncular tetikleri kullanarak ok alaşağı etmek istediğinde, yay germe hissiyatını ziyadesiyle hissedecek.
Yükleme girişi yerine Type-C kullanacak DualSense’de, rastgele çabuk yükleme desteğinin olup olmadığı ise şimdilik bilinmiyor. Dahili miktofona birlikte ehil eskimemiş baziçe kolunda, kulaklık girişinin olup olmadığı konusunda ise şu an için aynı hikmet yok. PlayStation 5 karşı kullanılmamış bilgiler ortaya çıktığında sizlerle paylaşmaya bitmeme edeceğiz.