Pera Müzesi güncel sergileri 13 Mart ’a büyüklüğünde uzadı

Sanatseverler, Pera Müzesi’nin İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ile kolektif düzenlediği İstanbul ’dan Bizans ’a ve “İstanbul ’üstelik Bu Hangi Bizantinizm” antetli sergileri ile Uluslararası Hür Küratörler (ICI) oluşumunun Yarına Notlar isimli gezgin sergisini 13 Mart ’a kadar görüşme edebilecek. ESIR ve Çin ’da sergilenen Yarına Notlar ünlü seyyar sergisi, sanatseverleri kâin kriz içinde çağcıl kültürel değerleri baştan sorgulamaya çağırma ediyor. 25 ülkeden 30 küratörün ortak çalışmasıyla hazırlanan sergi, dünyanın dört bir yanından 29 sanatçının eserlerini tıpkı araya getiriyor ve küresel bir çağda sanatın kolektif hafızanın inşasındaki rolünü ele alıyor.
Sergideki bir nice say endişe ve güvensizliğin yükseldiği zamanlarda dünyayı anlamlandırmanın yollarını sorguluyor. Covid-19 pandemisiyle elan görünür arkaç gelen eskimemiş küresel gerçekliği yansıtan bu asar, yakın geçmişten benzeri ilham kaynağı ve geleceğe taraf veren bir bakış açısı öneriyor. Pandemi döneminde yaşanan tecrit, aile hayatı ve hizmet kavramlarına odaklanan asar ile pandemiye direkt müracaat vermeyen eserler bu arada incelendiğinde, Yarına Notlar tıpkısı hep kendisine günümüzün yansımasını oluşturuyor.
Pera Müzesi Salı ’dan Cumartesi ’ye 10.00-19.00, Alışveriş günleri ise 12.00-18.00 saatleri arasında gezilebilir. Cuma Namazı günleri “Tafsilatlı Cuma Namazı” kapsamında 18.00-22.00 arası tam ziyaretçiler, Çarşamba günleri ise “Zinde Çarşamba” kapsamında bilcümle öğrenciler müzeyi ücretsiz görüşme edebilir.