Oumuamua’nın uzaylılara ilişik olma ihtimali baştan gündeme geldi

19 Teşrinievvel 2017 tarihinde Kanadalı fizikçi ve gök bilimci Robert Weryk,  gözlemleri esnasında aynı beden keşfetti. İlk namına Pan-STARRS teleskobu kullanılarak gözlemlenen gizemli eğin Oumuamua, aynı kirli kartopu kendisine tanımlanmasına karşın henüz bilahare ‘asteroit‘ namına sınıflandırıldı. Yıldızlararası nesnelere ilişkin kullanılmamış benzeri sınıfın önceki türü olan bu gizemli bilinçlilik, 2022 yılında Neptün’ün yörüngesinden geçerek için bitmeme edecek. Vukuf insanları, daha bilahare nesnenin bir kirli kartopu olamayacağını resmen açıkladı. Asteroit ve akrep yıldızların şipşak saptanabileceğini söyleyen araştırmacılar, Oumuamua’nın ise daha ilk görülen hiçbir şeye benzemediğini söylüyor.
Nesnenin uzaylıların kullandığı ayrımsız feza ara bulucu olabileceğini önce olarak Harvard Üniversitesi ’nden marifet insanları gündeme getirmişti.
Mayıs ayında yayınlanan tıpkı araştırmada, Oumuamua ’nın devasa bire bir moleküler buluttan kopan ve hidrojenden oluşan bir “buz dağı” olduğu ifade edilmişti. Ancak bu varsayım, hidrojen buzunun yıldızlar arası ortamda namevcut olabileceğini dikkate almamıştı. The Astrophysical Journal Letters isimli hakemli yayında saha düzlük eskimemiş benzeri çalışma, nesnenin müvellidülma buzundan oluştuğu fikrine alın imdi. Çalışmanın ardındaki olgun insanları, hidrojen buz dağlarının galiba milyonlarca sene süren bu yolculuktan sağ çıkamayacağını ve haddinden fazla acele eriyeceğini savundu. Bu birlikte esrarengiz nesnenin bibi uzaylılara ilgili olabileceği ihtimalini yeniden gündeme getirdi. Hangi olduğu tam kendisine galiba olmayan Oumuamua’nın yörüngesi, özge asuman cisimlerinden berenarı değişik ve kamu adına cismin hangi olduğu henüz bilinmiyor. Tanımlanamayan bu nesne hakkında şimdiye kadar birçok tez ortaya atıldı. Kimine bakarak Oumuamua bambaşka bir uygarlık eliyle gönderilmiş aynı gök gemisiyken, kimine bakarak ise bu bilinçlilik çabucak tıpkısı gök cisminden ibaret. Cismin adı, Hawaii dilinde “irfan, avangart temas” anlamına gelen ʻou.mua.mua’ kelimesinden geliyor. Malumat insanları bu gizemli cisme Oumuamua ismini vererek, bu cismi ayrıntılı benzeri yoldan geçerek bize vurmak amacıyla gönderilen bir öncü kontak yahut elçiye benzetiyor.