Oppo, Türkiye’ye yatırım kararı ile ait çıkan haberleri doğruladı

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız haberimizde, Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo’nun ülkemize envestisman ika kararı aldığından ve akıllı telefon üreteceğinden bahsetmiştik. bahis konusu haberin basına yansımasının ardından gözler Çinli şirkete dönük, fakat gelişigüzel açıklama gelmemişti. Türkiye’ye kısa müddet önce mevrut Çinli iştirak Oppo, ülkemize yapacağı yatırımı resmen doğruladı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Oppo Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou, Oppo’nun yerli topluma vermiş olduğu sözün benzeri parçası kendisine, tıpkısı süredir Türkiye’ye daha çok envestisman yapmayı düşündüğünü belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Kaynak ve Maliye Bakanlığı, Uran ve Uygulayım Bilimi Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle müspet görüşmeler yaptıktan sonradan yatırım kararımızla ilişkin geçenlerde sizlerle daha aşkın vukuf paylaşmayı umuyoruz. Bu vesileyle Sayın Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında Kaynak ve Maliye Bakanlığı, Uran ve Teknoloji Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığına de gösterdikleri çabalama ve müspet destekleri üzere teşekkürname ederiz.”
Çinli fikirli telefon üreticisi Oppo, resmi namına güzeşte yıl Türkiye pazarına methal yapmıştı. Oppo Türkiye Genel Müdürü Zhou, ev ayında yaptığı açıklamada, Avrupa pazarında sunma çokça satışı Türkiye’de yaptıklarını ve bölgede Türkiye’ye ayrı benzeri ehemmiyet verdiklerini belirtmişti. Bloomberg HT’ye bilgi veren üç kaynağa göre İstanbul ve Kocaeli bölgesinde kurulacak tesisle üretimin ağız ağıza Türkiye’de gerçekleşeceği ve spekülasyon olmayacağı belirtiliyor. Kısaca 50 milyon dolarlık yatırımla üretime başlayacak kasılma için yatırım heveslendirme belgesinin alındığı ve zaruri yapılış işlemlerinin tamamlandığı belirtiliyor. Gâh modellerini Türkiye’de üretmeyi planlayan Oppo’nun, başta Avrupa pazarı atılmak için ihracat yapacağı de söyleniyor.