NFT ile ruhunu 350 dolara sattı, bakir fiyatı ise 3.5 milyon dolar

Türkçe karşılığı “değiştirilemez token” olan non-fungible token (NFT), blockchain zehir üzerinde şifrelenmiş, tıpkı eşi henüz olmayan token anlamına geliyor. Rekor satışlara imza atan NFT dünyası bir zamanda enteresan projelerin ortaya çıktığı bir platforma dönüştü. Bunların sonuç örneği ise Hollanda’bile görüldü. Stijn van Schaik adındaki 21 yaşındaki ayrımsız laf öğrencisi, ruhunu NFT yerine satışa çıkardı. “Stinus’un Ruhu” adı verilen NFT ürünü blok zincire yüklendi ve önceki satışını yaptı.
As düzenlemek için kurulan sitesinde ruh satışının kurallarını açıklayan Schaik, “Burada ruhumu satıyorum. Benim hakkımda evet üstelik daha sahibi benken ruhum üzerine istediğiniz seçme şeyi sorabilirsiniz.” dedi.

Ruhunu satan herif, alıcısına ise istediği inanışa mürur sözü veriyor. Schaik seçkin kalem dini inanış evet da ruhani gruba uzuv olabileceğini söylüyor. NFT’ler değiştirilemez olsa de yeniden satılabilir ürünler kendisine biliniyor. Schaik’in burada üstelik tıpkısı çözümü var. Zinde âdem değme bakir sahibin istediği inanışa geçeceğini belirtti. Antrparantez Schaik istenirse ruhunu parça parça inanışlara bölebileceğini öne sürdü. Schaik amacını, NFT konusundaki farkındalığı tezyit etmek adına açıklamıştı.
Ayrımsız Ethereum’un onda birine satışa çıkan can kuşu 350 dolara acilen satıldı. Schaik’in ruhunun eskimemiş sahibi ise zinde adamın ruhuna bin 40 ETH yani 3.5 milyon dolar ayar biçti.