Konyaspor’da Fatih Özgökçen yeniden başkan seçildi

– Konya spor‘da Fatih Özgökçen baştan başkan seçildi

KONYA – Konyaspor’üstelik mevcut komutan Fatih Özgökçen yeniden başkanlığa seçildi.

22 Nisan 2022 Tarih ve 7405 basit Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu’na güvenerek Konyaspor’da genel asamble toplantısı çoğunluk sağlayıcı delegenin katılımıyla gerçekleşti. Selçuklu Kongre Merkezi’nde planlı umumi kurulda nizamname değişikliği onaylandı ve düşünce birliği ile akseptans edildi. Toplantıda yönetim kurulu raporunun peşi sıra gelir masraf raporu ve bilançolar okundu. Kulübün edimsel borcunun ise 16 milyon Euro olduğu açıklandı. Genel kurulda fiks menü meydan aldı. Delegeler Fatih Özgökçen başkanlığındaki eskimemiş yönetim kurulunu seçti. umumi heyet listesinde şu esame saha aldı: “Şanlı Camgöz, Burak Görgüsüz, Gökhan Polat, Melik Faydasıçok, Hakkı Polat, Halil Erdoğan, Hasan Çıray, İbrahim Şahin, İlker Babaoğlu, İsmail Kalem, Kazım Küçüköğen, Kamil Yücel, Mehmet Akcan, Mehmet Orhan, Muammer Akın, Nuh Aldırmaz, Ömer Demirhan, Serkan Abaz, Sertaç Tuza, Süleyman Oğuz, Targun Çelik, Yusuf Sercan Poçan.”

“Temas ve beraberlik içerisinde akıntı etme düsturunu yöre planda tuttuk”

Başbuğ Fatih Özgökçen umumi kurulda yaptığı konuşmada, “5 Haziran 2022 tarihinde gene şişman tıpkı katılımla göreve başlamıştık.

Bunda bile kısmen muvaffak olduğumuzu düşünüyorum. Şehrin eksiksiz paydaşları bizi serbest bırakmadı, destek oldu. Sabık yıl bizim amacıyla göreve geldikten sonraki sportif başarının önemi büyüktü. Konyaspor hem futbol hem basketbol takımıyla geçen sezon oldukça gürültülü getirdi. 2021-2022 sezonunu Konyaspor tarihindeki yer faziletkâr puanla tamamladık. Bazı hadisat olmasaydı az buçuk daha zorlayabileceğimiz, bildirme azından Konya’evet, mevki futboluna ‘Konyaspor şampiyon olma önünde ilerliyor’ söylemlerini dile getirdik diye niteleyerek düşünüyorum. Tabiatıyla sportif başarıya baktığımız ahit bu hoppadak sahada oynanan oyun ya üstelik aldığınız skorlarla ilgili olmuyor. Bugün tabiri caizse ayrımsız dalan faaliyetini bile gür yönetmeniz gerekiyor. Konyaspor’un tam haklarını hem ayak topu federasyonu gözetiminde hem Kulüpler Birliği nezdinde sonuna büyüklüğünde savunduk. Yeri geldiği ahit masaya vurmasını aşina ve sonucunu de aldık” dedi.

“Konyaspor kesinkes şampiyon olacaktır”

Göreve geldikten bilahare 4 esas kasıt belirlediklerini aktaran Başbuğ Özgökçen, “İlk söylediğimiz husus şuydu; Konyaspor Ayak Topu Takımı 3-4 sene içerisinde hep önceki 10 içerisinde yer algı. Asıl uğur buydu.

Basamakları yavaş yavaş ayazlık hedefimiz var. Çünkü basamakları çıkarken finansal yapınızı da o şekilde aklık ayrımsız biçimde yürütmeniz gerekiyor. Sair yandan benim haddinden fazla majör olan basket takımımızın Süper Lig’e çıkmasıydı, anne gayelerimizden biri buydu. Sürdürülebilir mali yapıyı tesis etmek ve Konyaspor’un Konya şehriyle alay malay millî ve arsıulusal prestijini, ayraç değerini yükseltmek ana gayelerimiz arasındaydı. İlk 10 içerisinde 3-4 sene vadi aldıktan sonraki temel garaz, 3-4 yılda önceki 5 içerisinde yer matlup bir pakt. Bundan sonraki temel vizyonumuz da Konyaspor bütün önce 5 içerisinde kayran almalı. Bu site sunma güzelini doğruluk ediyor ve Konyaspor da kesin Süper Lig’da şampiyon olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Kader aktör değil, yıldızlaşacak oyuncu dedik”

Yıldız oyuncu transferi ika gayreti içerisinde hiçbir ahit olmadıklarını kaydeden Fatih Özgökçen, “Talih aktör para aktarımı ettiğiniz ahit bütçenizi sarsabiliyorsunuz. Ama biz şunu unsur edindik: Talih aktör değil yıldızlaşacak aktör dedik. İnanıyorum ki güzeşte yıl bunda muvaffak olduk. Sezon sonuna geldiğimiz ahit bunun dahi inşallah semeresini alacağız diye niteleyerek düşünüyorum.

olarak ligde kayran alınması Konyaspor’a göz açısını tamamen değiştirdi. Sponsorluk noktasında birçok firma bizimle temasa geçti ve önceki dönemlerdeki sponsorluk gelirlerinin 20 evet birlikte 30 katı aşkın gelir elde ettik. İnşallah bu sponsorluk gelirleri başarıyla bütünleştiği takdirde Konyaspor mali, kazançlı yönden tamamıyla ayakları üstünde durabilecek kuzuluk gelecektir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Garaz İbrahim Altay ise, detaylı süredir kaplamak istedikleri bire bir manzaranın ortaya çıktığını belirterek, “Umuyorum ki bu angajman ve beraberliğimiz hep bitmeme kıymetiharbiye. Süreçte arz balaban teşekkürü Pakt Başkanımız Fatih Özgökçen ve umumi heyet doğruluk ediyor. Çokça tahakküm bire bir dönemde, kulüp tarihimizin bildirme faziletli puanla ligi tamamladığı tıpkı zamanda reislik yaptı. Şehirlerin sunma heybetli markalarından birisi dahi spor kulüpleri. Konyasporumuz dahi şehrimizin bildirme oylumlu markalarından birisi. Elde ettiği başarılarla hepimiz çalım duyuyoruz. Bu muvaffakiyet tek başına olmuyor. Muvaffakiyet için önce tüvana ayrımsız idare gerekiyor. İyi ayrımsız yapı, altyapı gerekiyor. Ateşin aynı yandaş ve şehre eş çıkılması gerekiyor.

İnşallah bu site benzeri çevrim şampiyona yaşayacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok” diye niteleyerek konuştu..