KGF destek paketleri üzere başvurular başladı

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi sunulan ve daha sonra detaylarını Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıkladığı toplanmış 60 milyar teklik Itimat Garanti Fonu (KGF) kefaletli Yatırım, İhracat ve İşletme Harcamaları Bindi paketleri için başvurular zaman itibariyle başladı. KGF’den yapılan bağlanmış açıklamaya göre, envestisman ve yatırıma kapalı işletmeler, “Envestisman Destek Paketi”nden yararlanabilecek. Envestisman yapmayı planlayan KOBİ ve KOBİ dışı cemi işletmeler, yatırım ve yatırıma vabeste pres harcamalarında kullanabileceği Yatırım Bindi Paketi’nden 120 aya büyüklüğünde mehil ile faydalanabilecek.
Pakette cesaret dip limiti KOBİ’ler üzere 35 milyon lirayı bulurken, KOBİ dışı işletmeler birlikte 100 milyon liraya varan miktarlarda itimat kullanabilecek. Avrat girişimci KOBİ’ler yüzde 90, özge KOBİ’ler yüzdelik 85, KOBİ dışı işletmeler ise yüzde 80 düzeyindeki kefillik oranlarından faydalanabilecek. İhracatçı veya döviz kazandırıcı sektörlerde neşelilik gösteren KOBİ’ler ile dış satım potansiyeli haiz KOBİ’lere yönelik İhracat Destek Paketi’nde de işletmeler, bildirme fazla 6 ay ödemesiz dönüş dahil, maksimum 24 kamer vade ile yüreklilik kullanabilecek. Pakette cesaret arka limiti işletmenin segment ve cirosuna göre değişmekle gelişigüzel azami 25 milyon liralık olarak belirlendi. Kâin durumda ihracatı olan firmalar yüzdelik 90, potansiyel ihracatçı firmalar birlikte yüzde 85 kefaletten yararlanabilecek.
KOBİ ve KOBİ dışı firmaların işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanması üzere oluşturulan İşletme Harcamaları Bindi Paketi’nden KOBİ’ler azami 5 milyon lira, KOBİ dışı işletmeler ise azami 20 milyon liralık tutarında krediden faydalanabilecek. Ticari cesaret kartları ve Debit/Vezneci kartına tutkun güvenilen tevdiat hesabı üzerinden kullandırılacak kredinin kefalet oranları KOBİ’ler üzere yüzde 80, KOBİ dışı işletmeler için ise yüzdelik 75 olarak belirlendi