Kendiliğinden hızlanan Tesla, Çin’de ilçe yaptı: 3 ölü 8 dertli Bizatihi hızlanan Tesla, Çin’de kazaya neden oldu – İZLE

Serencam yıllarda Tesla otomobillerinin bizatihi hızlandığını ortaya koyan haddinden fazla sayıda şikayet bildirildi. Bu yılın başlarında Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), 127 farklı şikayeti esbabımucibe göstererek Tesla’nın pattadak hızlanma sorununu inceleme altına aldı.
Tesla ise, sürücülerin fren yerine gaza bastığını ve şapadanak hızlanmaların bu şekilde gerçekleştiğini söyledi ve cümle suçlamaları reddetti. Tesla, rastgele zamanda sürücünün elinin direksiyonda olup olmadığını dahi gösterebilen iri miktarda çoban verisi depoluyor. Bu nedenle ortaklık, bu iddialara alın kanıtları olduğunu söylüyor. Tesla hakkında tetkik bitmeme ederken, 4 ayrımlı gürpedek hızlanma kazası Çin’den geldi. Bu kazaların sonuncusu olan ve Nanchong şehrinde gerçekleşen kazada 3 yaşama öldü ve 8 emanet yaralandı. Yeni kazanın raporunu henüz yayınlamayan Tesla, bu kazanın de fren adına gaza basıldığına dair işaretler gösterdiğini açıkladı. Mavera yandan Ulusal Karayolu Gidiş Geliş Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA), Tesla’ya müteveccih “istenmeyen hızlanma” iddialarına ilişik soruşturmasının sonuçlarını henüz açıklamadı.