Jandarma çıkmaz köpeklerine geceleyin görünmeleri amacıyla elleriyle reflektif abdestbozan dikti

Cingöz sokak köpeklerine gece görünmeleri üzere elleriyle reflektif şerit dikti

AKSARAY Aksaray’da hayvanların karıştığı gidiş geliş kazalarının önlenmesi üzere kolları sıvayan kurnaz, sokak köpeklerinin geceleri görünmelerini uydurmak amacıyla elleriyle reflektif abdestbozan dikti. Cingöz, site genelinde acı ve bayırları gezerek diktikleri reflektif şeritleri köpeklerin boyunlarına taktı.

Aksaray’da çıkmaz hayvanlarının korunması ve yaşam şartlarının kolaylaştırılması üzere türlü çalışmalar fail İl Uyanık Komutanlığı Kasaba, Huy ve Hayvanları Esirgeme Timi ekipleri çıkmaz hayvanlarının karıştığı gidiş geliş kazalarının önlenmesi çerçevesinde ilginç bire bir yöntem geliştirdi. Hele tün vakti yollarda görünmeleri berenarı ağır olan çıkmaz hayvanlarının görünür olmaları ulaşmak üzere kolları sıvayan jandarma ekipleri, çıkmaz köpeklerine reflektif şerit oturmak amacıyla iş başlattı. Elde edilen reflektif şeritler jandarma ekiplerince terzihanede dikilerek köpeklerin boyunlarına göre cırt cırtlı adına hazırlandı. Dikim işleminin ardından şehir genelinde yollara sakıt güllabi ekipleri; kent merkezi, ilçe, belde, köy ve karayollarında emanet dostların peşine düştü.

Şeritleri takılan hayvan bilimi karınları doyurularak esasen azade bırakıldı. Havanın kararmasıyla hayvanları kontrole sâdır jandarma ekipleri, köpeklere takılan reflektif abdestbozan sebebiyle görünürlüklerinin aheste anlamda arttığını gördü.

“Kazaların önüne geçilmiş olacak”

Konuyla ilişik aynı izah işleyen Aksaray Baytar Hekimler Odası Başkanı Önder Şans, “Ülkemizin, devletimizin, milletimizin bekası üzere çalışan askerlerimiz, polis ve jandarmalarımızın bizim güvenliğimizi sağlamalarının birlikte böyle benzeri aplikasyon yapmaları bizim amacıyla son paye cesim benzeri konu. Tığ baytar hekimler yerine şahsım ve bütün meslektaşlarım hesabına söylemem gerekir kim böyle tıpkısı aplikasyon yapıldığı amacıyla gelgel duyuyorum. Zira hayvanı dost insanı seviyor, hayvanı sevenin merhamet duygusu gelişiyor. Dolayısı ile bizlerin güvenliğinden sorumlu, gecesini gündüzüne katan, antlaşma kavramı olmadan çalışın ve ülkemizin güvenliğini sağlayıcı jandarmalarımızın, polislerimizin, askerlerimizin hayvanlarla ilgilendiren böyle tıpkı aplikasyon yapması süfli bizleri sevindirdi. Hayvanları görünür ağıl getirerek hele gece oluşabilecek trafik kazalarının önlenmesi noktasında okkalı bir katkı sağlayabilir.

Aslında güzel tıpkısı uygulama, eş tıpkı aplikasyon. Jandarmamızın yapmış olduğu bu uygulamadan kıran mutluyuz ve kutluyoruz onları. Bizde hekimler olarak onlarla gelişigüzel çalışarak katkı temin etmek istiyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye’de bire bir benzer evet” dedi.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan bağlanmış açıklamada ise, “Hazırlanan reflektif tasmalar, Belde, Tabiat ve Hayvanları Himaye Timi aracılığıyla alelhusus Adana- Ankara, Konya- Nevşehir karayolları ile Aksaray’a vabeste cümle köy yolları üzerinde kâin sahipsiz köpeklerin boynuna takılmıştır. Takılan reflektif toht yardımıyla sürücülerin karayolları üzerinde hayvanları daha abat ayırt etmeleri sağlanmıştır. Vaziyet adına kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan Aksaray ilinde sahipsiz çıkmaz hayvanlarının trafik kazalarında hayatını kaybetmesini engel olmak ve Aksaray’ı yaşanılabilir hayvan dostu ayrımsız site ayırmak üzere çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam edilecektir” denildi.

.