Isparta’ya mevrut depremzede, arkalama mağazasında fahri oldu

“Asrın felaketi” yerine nitelenen Kahramanmaraş merkezli iki şişman depremden etkilenen ve Isparta’ya mevrut Seda Korkmaz, farklı depremzedelere yardımcı olabilmek üzere açılan ayrımsız mağazada fahri kendisine çalışıyor.

Malatya’nın Darende ilçesinde güçlü ve depremde evleri engel gören 29 yaşındaki Ses Korkmaz, ailesiyle Isparta’da KYK yurduna yerleştirildi. Burada depremzedeler üzere yardımların toplandığını ve insanların seferber olduğunu gören Korkmaz, depremzedelere bindi atfetmek üzere benzeri arkalama mağazasında gönüllü kendisine fariza almaya başladı.

Korkmaz, AA muhabirine, deprem sırasında cingöz olduğunu ve ailesiyle evden çıkmayı başardıklarını söyledi.

Zelzele bölgesinde 4 dönme kaldıklarını ve hava şartlarının itici olması zımnında kendilerinin Isparta’ya yönlendirildiğini anlatan Korkmaz, “81 ülke tek yürek oldu, bizleri kucakladılar. Herkese çok teşekkürname ediyoruz.” dedi.

Isparta’da da depremzedeler üzere benzeri yardım mağazası oluşturulduğunu öğrenince lahzada oraya gittiğini dile getiren Korkmaz, yararlı olabilmek üzere mağazada çalışmaya başladığını belirtti.

İnsanların çok iyilikçi olduğunu ve sürekli bağışlarda bulunduklarını nâkil Korkmaz, “Hayat bitmeme ediyor, artık önümüze bakmalıyız. Her çevrim ‘başımıza neden bunlar geldi’ diyerek düşünmeyi bırakmalıyız. Çok canımız gitti ama yapacak bire bir molekül bulunmayan. Yurtta oturup incitici olayları düşünmektense depremzedelere benim birlikte benzeri faydam olsun istedim. Isparta halkı de beni çok sevdi. Umarım acele zamanda yaraları sararız.” diye niteleyerek konuştu.

Kitap okumayı haddinden fazla sevdiğini dile getiren Korkmaz, birçok kitabını bile kapmak zorunda kaldığını kaydetti.

Yardım mağazasında mevcut 11 yaşındaki Melis Delicesine de kişi oyuncak ve kitaplarını depremzedelere bağışladı. Korkmaz ile arkadaşça fail Delice, kendisinin da kitapları haddinden fazla sevdiğini, depremzedelere destekte bulunabilmek üzere okuduğu kitapları gönderdiğini söyledi.