İngiliz polisi, yüz aşinalık ile insanların duygularını strateji edecek

Yüz aşinalık teknolojisi, şehirlerin sokaklarından havalimanlarına, stadyumlardan kamu binalarına kadar süratle birden hayatın rastgele alanında kullanılmaya başlandı. Seçkin ne büyüklüğünde birçok kullanıcı yüz aşinalık sistemini beyinli telefonların kilidini boşaltmak üzere kullansa birlikte acun genelinde devletler, bu teknolojiyi artık düzenlilik amaçlı kullanıyor. İngiltere’de, polisin duygu durumunu saptayabilen beniz aşinalık teknolojisini kullanabilmesi için önceki aşama atıldı.

Lincolnshire Polis Güçleri Departmanı, söz konusu teknolojiyi tecrübe etmek üzere İçişleri Bakanlığı’ndan tahsisat aldı.
Yeni teknoloji kullanıma sunulduğunda, CCTV görüntülerini çözümleme edilecek ve görüntülerde saha düzlük insanların ihtisas durumları tespit edilebilecek.

Benzeri zamanda hep, şapka ve gözlük kabilinden yüzü kapatan eşyaların kullanıldığı durumlarda birlikte kimlikleri tanıyabilecek. Projenin İçişleri Bakanlığı’ndan karşılık alması sonrası, birçok sivil topluluk kuruluşu yıpranmamış teknolojinin insan haklarını ihlal ettiğini ve devletin el üzerindeki gözetimini artırdığını söyledi. Proje ile ait konuşan ayrımsız polis sözcüsü, sınav kapsamında bu sistemin mahremiyeti ihlal yazar etmediği sorusuna birlikte cevap aranacağı bilgisini paylaştı.
Beniz aşinalık teknolojisi, Avrupa’daki 32 ülkede kullanım amacıyla onaylandı. Fakat, bu teknolojinin kullanımını halk tepkiyle karşılıyor. Fransa ve İsveç mail zamanda, okullarda yüz aşinalık kullanımını yasakladı. Avrupalıların yüzde 80’i yüz verilerini yetkililerle paylaşmaya istekli değil. Bu kontra düşüncelere rağmen uygulayım bilimi, bugüne büyüklüğünde bibi 26 Avrupa ülkesinde kullanılıyor.