İmamoğlu: “Hep Alay Malay Budun Ayağa Kalkacak. Göreceksiniz On Milyonlarca Fark Yiyecekler”

Bili: EMRE SERCAN İKE / Kamera: FATİH NAZIM EFE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Konya’da; “Bizim planımız muhtemelen; 2023’te nüfuz gelmek, bu kötülükten ayrılmak. Mücadelenin şeklini bile biliyoruz; milletimizle kucaklaşmak, buluşmak. Toplumun, insanlarımızın coşkusunu tasarruf etmek, onu üstelik artıracağız. Bütün gelişigüzel budun ayağa kalkacak. Göreceksiniz on milyonlarca ayırt yiyecekler” dedi.

CHP’li 11 büyükşehir belediye reisi, bugün Konya’birlikte ayrımsız araya geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Konya’birlikte, Mevlana Müzesi’ni ziyaretinin arkası sıra gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, şunları söyledi:

“TANRI MEMLEKETİMİZİ ADALET, VİCDAN, YIĞITLIK YOKSUNU İNSANLARDAN KORUSUN”

“Hz. Mevlana’nın nezdinde dualarımızı ettik. Elbette kim dualarımız yurt içindi, bu iyicene toprakların evlatları içindi, çocuklarımız üzere, gençlerimiz için, ailelerimiz amacıyla, alelhusus çocuklarımız ve gençlerimizin geleceği amacıyla, ülkemizin doğruluk ettiği yere erişmesi üzere Tanri vahim bukağılık versin. Özellikle doğruluk, ülfet, adalet için dua ettik.

O insanların kararlarından korusun. Seçme yöneticiyi erdemli kılsın, temas yöneticiyi eşitlikçi kılsın. İnsanlarına kıymet gözle bakmayı sağlasın. Bu sunturlu dualar bence hoşgörünün simgesi olan, hep dünyada yaratılan hangi varsa karşılık olduğuna ve yaratılan hangi varsa yaratandan muhit sevilmesi gerektiğinin ihtimal birlikte arz mebzul anlatan dillerden, kalplerden birisi olan Hz. Mevlana’nın nezdinde bu duygularımızın denk bulacağını biliyorum. Buradan büyük enerjilerle illerimize dağılacağız. Efdal enerjilerle münasebetsiz giden hangi varsa onları düzeltmeye, ongun olanları henüz gür yapmaya devam edeceğiz. Konya bize hayır gelecek şimdiden onu hissediyorum.

“CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN BENCE KENDİSİNDEN BEKLENEN HİÇBİR SÖZÜ BU KONUDA SÖYLEMEDİ”

Şu anda tariflenen ceza çokça gâvur, çokça vicdan yoksunu tıpkı ukubet. Mufassal yıllar tıpkısı bireyi siyasal yasaklı kılabilecek başkaca süresince hapsolan aynı ukubet. Tabii peş mahkemeler var amma biz bibi bu süreçle ilişik her hangi büyüklüğünde değişik yorumlar olsa dahi özellikle hükümet mensupları tarafından yeryüzü ilkin sayın cumhurbaşkanı yoluyla bence kendisinden beklenen tek sözü bu konuda söylemedi.

Vatandaşımızın vicdanında bu değişmeyen siyasi tıpkısı karardır, politik baskıyla bırakılmış tıpkısı karardır. Ülkemizde ilk kez olsa şaşalım amma ülkemizde hangi yazık kim serencam yıllarda sürekli yaşadığımız baskıyla, talimatla mevdu kararlardan tıpkısı tanesi. Bu benzeri sav değildir. Bu mahkemenin ilk hakiminin görevden alınarak istedikleri kararı vermediği amacıyla, adaletli olduğu üzere bambaşka bir ile sürülmesine bibi tek ses çıkarmayan HSK’nın duruşu üstelik bunun tıpkısı politik değişmeyen olduğunun ispatı. Bir anket açsanıza, bu kadar laf var. Bilgili üzerine bu büyüklüğünde iddia var. Aynı soruşturmayı başlatsanıza, gidip hakimin ifadesini alsanıza bakalım bilgili ne diyor.

“KİŞİLERİ KALDIRILMIŞ EDEREK TABİRİ CAİZSE ÖNLERİNDEKİ ENGELLERİ BİR NEVİ ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Böylesi aynı siyasi değişmeyen alındığı noktada bizde mücadelemizi içtimai yerine insanlarımızla paylaşarak yolumuza bitmeme edeceğiz. 16 milyon insanın iradesi cezalandırılmaya çalışılıyor amma bu bire bir zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin önümüzdeki genel seçimi karışma, evcil seçimi dahil aslında gasp edilmeye, şantajla sürecin kontrolü hala ellerinde tutulmaya himmet ediliyor.

Bu olanaklı değil. Milletimizin vicdanını çabucak 31 Mart, 23 Haziran ortada dahi anlamalarını beklerdim ama bibi anlayamamışlar. Milletimizin henüz efdal dokunaklı cevabı önümüzdeki seçimde onlarla buluşacak. Ondan sonradan elhak anlayıp anlamamaları haddinden fazla cesim değil. Bu milleti huzura kavuşturacak benzeri akılla proses buluşuyor olacak.

“SİYASİ BİR KARARDIR, BASKIYLA VERİLMİŞ BİR KARARDIR HALA KONUŞAN HÜKÜMET YETKİLİLER KÜLLIYEN ÇEVİRMEKTEDİR”

Siyasal bire bir karardır, baskıyla mevdu tıpkı karardır hala mütekellim hükümet yetkililer heyetiyle çevirmektedir. Bıraksınlar külliyen çevirmeyi bu konuda iradelerini ortaya koysunlar. Mademki erkekçe bir mücadeleye hazırlar, ‘bu hatalı tıpkısı karardır böyle değişmeyen mı olur, istinafta bu kesinlikle dönmeli’ desinler. Yorum bile yapamıyorlar. Karnından konuşanlar var ama diliyle bunu belirten SELIM Partili dostlarımızda var. Adaleti, vicdanı efdal Yanlişsiz Partili dostlarımıza de ego bu anlamda teşekkürname ediyorum. İçlerinde bozuk başbakan yardımcıları, bakanlar, milletvekilleri var. Bu bağlamda öz insanlarına de yaptıkları yolculuğu açıklama edemeyecekler.

“GÖRECEKSİNİZ ON MİLYONLARCA FARK YİYECEKLER”

Bizim planımız mahsus; 2023’te nüfuz atılmak.

Onun amacıyla mücadelenin şeklini da biliyoruz milletimizle koçuşmak, mülaki olmak. Toplumun, insanlarımızın coşkusunu çoğaltmak, onu üstelik artıracağız. Hep alay malay kavim ayağa kalkacak. Göreceksiniz on milyonlarca fark yiyecekler.”.