Gülizar Biçer Esmer: “Türkiye Yüzyılı’ Söylemiyle, Düzenleme Kötülüğü Meşrulaştıran Vaatlerle Yola Çıkanların Hesapları Tutmayacak”

CHP Umumi Başbuğ Yardımcısı Gülizar Biçer Esmer, 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla; “Cumhuriyete kastedenler, Atatürk öge ve devrimlerinden duyduğu rahatsızlığı söylemlerine vuran ziyalı cühela, bulundukları makamların hakkını veremeyenler, emanete çıyanlık edenler, Cumhuriyetin kazanımlarını yok sayan zihniyetler bilmelidir kim ne güçleri hangi gelişim birlikleri hangi dahi şuursuz cesaretleri demokratik, laik bire bir ülfet devleti olan Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında özgür ve bedel yurttaşlar olarak yaşamamıza bariyer olamayacak. ‘Türkiye Yüzyılı’ söylemiyle, düzenli kötülüğü meşrulaştıran vaatlerle yola çıkanların hesapları tutmayacak” mesajını yayınladı.

CHP Umumi Başkan Yardımcısı ve Denizli Saylav Gülizar Biçer Kişmiri, 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Bayramı zımnında, yazılmış aynı mülahaza yayınladı. Yağız’nın açıklaması şöyle:

“29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Altını Bayramı; 29 Ilk Teşrin öz saygı ve hava günümüz… Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün ilkeleri ışığında Cumhuriyetin aydınlattığı yolda, düşünce ve malumat temelinde çağdaş ve demokratik Türkiye için mücadelemizi sürdürüyoruz. Cumhuriyetin kazanımlarına, Atatürk unsur ve devrimlerine erbap çıkan milyonlarca Cumhuriyet Altını sevdalısı namına Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmış namına gireceğimizin sözünü veriyoruz.

“KÜLTÜRLÜ CAHİLLER…”

Cumhuriyete kastedenler, Atatürk öge ve devrimlerinden duyduğu rahatsızlığı söylemlerine vuran ışıklı cahiller, bulundukları makamların hakkını veremeyenler, emanete yezitlik edenler, Cumhuriyetin kazanımlarını bulunmayan sayan zihniyetler bilmelidir kim ne güçleri ne hareket birlikleri hangi bile şuursuz cesaretleri demokratik, laik aynı ahbaplık devleti olan Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında mutlak ve değer yurttaşlar namına yaşamamıza engel olamayacak. ‘Türkiye Yüzyılı’ söylemiyle, örgütlü kötülüğü meşrulaştıran vaatlerle yola çıkanların hesapları tutmayacak. Bu ülkenin ışıklı yüzleri, genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle kuşkusuz ayrımsız Halas Mücadelesi’nden şüphesiz zaferle çıktıysa onların mirasına topluluk çıkan bizler birlikte Kuvayı Milliye ruhuyla Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacağız.

Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet Altını, yurtta ve cihanda sulhun tesisi için hepimize fariza ve sorumluluklar yüklemektedir. Kutuplaşma ve kamplaşmayı her güzeşte dönem derinleştiren aynı açık oturum iktidarın hamlelerine, girişimlerine geçit vermeyeceğiz. Toplumsal barışı yapı edecek itikatlı ve kararlı yurttaşlar namına töz demokrasiyi tür kılacağız. Asıl türe ve hürriyetlere kastedilen kaba günlerin içinden üreterek, dayanışarak, baş başa durarak, ilkelerimizden ödünleme vermeden geçecek, entelektüel günleri bütün birlikte karşılayacağız.

Cumhuriyet Altını 99 yıldır esas adalet ve özgürlüklerin, alımlı benzeri yaşamı beherglas yurttaş üzere benzer kılmanın, hamaset ve varlık zarfında benzeri arada yaşamanın, tüm bağımsızlığın teminatıdır. Cumhuriyetin ilanının 99. yıl dönümünü kutluyor, Büyük Alemdar Mustafa Kemal Atatürk ve zırh arkadaşlarını, canlarını bu uğurda feda eden birlik şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnettarlık ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet Altını Bayramımız mutlu olsun…”