‘ESKİ NİŞANLISI BİR DEFA TUTUKLANSAYDI, BELKİ DA MELİKE’Yİ ÖLDÜRMEYE ATILGANLIK EDEMEYECEKTİ’

AKSARAY’da Melike Arıbaş’ın (15), sakat nişanlısı Muhammet Kılıç (22) vasıtasıyla öldürülmesiyle ait davaya müdahil görünmek talip Aksaray Barosu Karı ve Yavru Hakları Komisyonu’ndan avukat Aslıhan Girgin, “Melike defalarca şikayet ettiğinde, bu fail aynı kez tutuklanmış olsaydı ve yargılansaydı, ihtimal üstelik buna atılganlık edemeyecekti” dedi.

Olay, 3 Açıklık günü saat 14.00 sıralarında Taş Iş Mahallesi’nde meydana geldi. Çimeli köyünde oturan Melike Arıbaş, ailesiyle gelişigüzel konvoy eşliğinde düğünü yapılan aynı yakınının kınasına gitti. Arıbaş, otomobilden indiği tam şehir merkezindeki ayrımsız markette çalışan bir karye nüfusuna kayıtlı, 1 sene ilk 3 ay nişanlı dalan ayrıldığı Muhammet Tığ’ın silahlı saldırısına uğradı. Tabancadan sâdır kurşunlar, Melike Arıbaş ile onu korumak talip babası Doğan Arıbaş’a çıkıntı etti. İhbar üzerine görüngü namına polis ve afiyet ekipleri atıf edildi. Ata ve kızı, ambulansla Aksaray Terbiye ve Araştırı Hastanesi’ne kaldırıldı. Başından yaralanan Melike Arıbaş, doktorların tamam çabasına rağmen kurtarılamadı. Melike Arıbaş, gözyaşlarıyla Çimeli köyünde toprağa verilirken, babası ise tedavisi sonrası taburcu oldu.

Olayın peşi sıra kaçan Muhammet Tığ, polis aracılığıyla yakalanıp, gönderme edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

MELİKE TEHTİD VE SANTAJA MARUZ KALMIŞ

Olayla ait sormaca sürerken, davaya karışan kalkışmak talip Aksaray Barosu Eş ve Bala Hakları Komisyonu’ndan avukat Aslıhan Dilli, yaşananlara reaksiyon gösterdi. Melike Arıbaş’ın, daha çocuk olmasına karşın 14 yaşında polis ve adliye yüzü gördüğünü tamlayan Cerbezeli, şunları söyledi

“Melike, elan 15 yaşındayken katledildi. Çilesi ise 14 yaşında başladı. Nişanı atıldıktan bilahare, Muhammet Tığ zımnında ahenkli kendisine karakolda bu olayın failinden şikayetçi olduğunu öğrendik. Muhammet Tığ, olaydan önceki birçok yol tenkil almış, olayın olduğu antlaşma ise kâin namına alınmış bir tenkil kararı maalesef yok. Haddinden Fazla hoşur yaşta benzeri çocuktan bahsediyoruz. Bence işin mefret kısmı bura, tenkil kararı diyoruz. Fakat 15 yaşında katledildi.14 yaşındayken ise karakol, polis güçleri, adliye yüzü ahzetmek zorunda bırakıldı. Belki da bu yönünü ele kabul etmek henüz makro. Hepimizin çocuğu, kardeşi var. Bu çocuğun yerinin adliye, karakol değil, eğitim bilimi yuvaları olması gerekiyor. Melike’nin okula gitmesi gerekiyordu. Tığ şu anda Melike’nin iyi eğitiminden konuşmamız gerekirken, bozuk nişanlısı tarafından öldürülmesinden bahsediyoruz. Ben yavru eş almak istemiyorum. Zira çocuk ile gelini müşterek yakıştıramıyorum amma bizim toplumumuzun bire bir gerçeği yavru gelinler.”

‘BİR YOL BİLE TUTUKLANMAMIŞ’

Girgin, agresif Muhammet Kılıç’ın Melike ve ailesine müteveccih yaptığı gözdağı, şantaj ve evlerine silahla elem ika kadar hâller nedeniyle benzeri misil bile tutuklanmadığını anlatım ederek, “Melike maalesef ihtimal birlikte devletten istediği desteği görmedi. Bugün 6284 çevrilmiş kanun tamlık anlamıyla uygulanmış olsaydı belki da bunlar yaşanmazdı. Melike tekraren şikayet ettiğinde, belki bu eden tıpkısı misil tutuklanmış olsaydı ve yargılansaydı, belki da buna cesurluk edemeyecekti” diyerek konuştu.