Dünyada tıpkı önceki! Türk kuyumcuların bankası: Altınbank nedir, ne zaman açılacak?

Türk cevahircilik sektörü, banka kurmaya hazırlanıyor. 40 bin kuyumcuyu havi Türkiye kuyumcuları kendi bankalarını kurarak  cesaret ve finansal sorunlarına temelli hal uydurmak üzere Altınbank’ı kuracaklarını açıkladı. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık “Altınbank, altın bankacılığının lokomotifi olacak. Bütün devir paydaşlarımız bankanın ortağı olabilecek” ifadelerini kullandı. Zer sektörü yatırımcıları ve vatandaşlar, “Altınbank” üzerine detayları inceliyor. Altınbank nedir, elbette çalışacak, hangi ahit açılacak merak konusu. İşte kuyumcuların bankası Altınbank için bilgiler… İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Altınbank ile kuyumculuk sektörünün bankacılık alanındaki emniyet ihtiyaçlarının karşılanması, topluluk olunan hareketli resülmal yapılarının değerlendirilmesi, sektörün ve ihracatın desteklenmesi, geliştirilmesi ve yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını kaydetti. Altınbank ’ın kurulacağı müjdesini yöneltmek istediğini anlatım eden İKO Başkanı Mustafa Atayık, şunları kaydetti: “Kül çağ paydaşlarımız bankanın ortağı olabilecek. Banka, sektöre özel itimat mekanizmalarının geliştirilmesinde değişik ayrımsız yaklaşım getirecek. Altınbank ile ihracat ağırlıklı çalışan firmalar mahdut emniyet bulabilecek. Fabrikalarımız ve alelhusus beribenzer ölçekli atölye ve sanatkarlarımız etkin benzeri şekilde sübvanse olacak. Antrparantez, sektörümüzü ait mega projelere üstelik mali ulama sunacak. Altınbank için üzerinde çalıştığımız projelendirilmiş zer/mal/döviz nakil sistemleri yani EDT sayesinde, mücevhercilik ve mezun poz organizasyonlarının kullanımı yardımıyla işler zahmetsiz oluşturulabilecektir. Fiziki teslimat ve saklama merkezleri, sektörde mütekâmil fiziksel alıntı imkanları sağlanacak ve böylece ülkemizde belki bile dünyada eşi aynı yepyeni tıpkı sistemin hayata geçirilmesini sağlayacaktır.
Antrparantez, Borsa İstanbul üyeleri için dahi ayrımsız gerçek oluşturacaktır. Vatandaşlar için ‘İkinci Adresiniz’ ve ‘Güvenli Limanınız’ sloganlarının medlul bulduğu yasakçı olacaktır. Fiziki kendisine bulunmaz madenlere, taşlara ve dövize genişlik kıytırık erişilebilen vezneci hüviyetine kavuşması hedeflenmektir.”
İstanbul Kuyumcular Odası kendisine ayrımsız süredir Artırım Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Bankacılık Aranjman ve Denetleme Kurulu (BDDK), ilişkin Bakanlıklar ile çapraz olarak sürdürdükleri görüşmelerde ve yapılan değerlendirmelerde büyük tıpkı aşamaya geldiklerini belirten İKO Başkanı Mustafa Atayık, “Ayrımsız banka inşa etmek için TMSF ve BDDK ile yaptığımız görüşmelerde, sektörün yapısına akla yatkın olan tıpkı bankanın İKO önderliğinde yeniden yapılandırılması hususunda feyiz kaydetmiş bulunuyoruz.” dedi. Atayık, seksiyon kendisine kendi içlerinde yaptıkları görüşmeler ve maharet heyetin çalışmaları sonucunda Altınbank ’ı bu yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladıklarını bildirdi.