Cümle depremzedeler üzere seferber oldu

Tümce depremzedeler amacıyla seferber oldu

Alaşehirli gönüllüler depremzedeler amacıyla üretmeye devam ediyor

MANİSA Asrın bildirme şişman felaketlerinden biri olan Kahramanmaraş depremlerinin peşi sıra Manisa Alaşehir Şehit Efkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi seferber adına depremzedeler üzere günce unlu mamuller üretmeye başladı. Günce olarak şekerli ve tuzlu adına üretilen unlu mamuller, yanına eklenen kuru üzüm, koz ve sonuç suyuyla birer nefis yerine paketlenerek kolilerle hareket bölgesine gönderiliyor. Üretimin ihtiyaç olduğu sürece devam edeceği öğrenildi.

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Kilis illerinde yaşanan depremden etkilenen vatandaşlara yardım gayesiyle Alaşehir Şehit Efkan Meslek Teknik Küçük Asya Lisesi bünyesi atölyesinde öğretmenler, öğrenciler, okul personeli ve veliler işbirliği ile değme dönüş günce kendisine unlu mamullerden kurabiye üretimi yapıyor. Tuzlu ve lezzetli kalkışmak üzere iki kök üretilen kurabiyelerin yanına ark üzüm, ceviz ve ürün suyu koyarak, birer kişilik paketler halinde hazırlanıyor. Hazırlanan paketler kolilere konularak yüklendikleri araçlarla günlük kendisine depremden etkilenen vatandaşlara gönderiliyor. Geri başlanan üretim ve çevirme işleminin ihtiyaç olduğu sürece devam edeceği açıklandı. Lezzetli ve tuzlu kurabiyeleri masraflara üretime katılanlar ve yardımseverler marifetiyle karşılanırken önceki gün 400 paketin zelzele bölgesine gönderildiği öğrenildi.

İlerleyen yaşına karşın yapılan çalışmalara bindi veren 80 yaşındaki iyilikçi Zeynep Kandemir, “Gönlüm oraya gidip kemirmek olgunlaştırmak istiyor, amma eşim hasta. Gücüm oranında katkıda bulunabilmek için buraya geldim.” derken, öğrenci Seyhan Karabatak, “Burada depremzedelerimize kurabiye yapıyoruz, ülkede yaşanan katıksız tıpkı facia var. Onlara arkalama edebildiğimiz amacıyla çokça mutluyum.” dedi.

Okul Aşçı yardımcısı Cemile Eser, “Tığ burada oradaki canlarımıza benzeri soluk olabilmek için çalışıyoruz. Onlara bir fayda sağlayabiliyorsak, gönül rahatlığı içerisinde çalışıyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Üretim dahi yöneltme da temas çevrim devam edilecek

Yapılan çalışmaları İlçe Milli Eğitim Büro Müdürü Cemal Şengül ile gelişigüzel yerinde inceleyici Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gün, “Angajman beraberliğe arz haddinden fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz. Bizim milletimiz, bizim insanımız hakeza acılı günlerde ne kadar özverili olduğunu gösterir. Bu okulumuzda üretime de gönderime de rastgele zaman devam edilecek. İhtiyaç olan işaret olmadığı ant kıymetlidir. Yaşanan kıyamet dolayısıyla zor durumda artan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ülke olarak bütün gelişigüzel yardıma koşuyoruz. Burada üretilen ve gerekseme sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılabilen her arkalama malzemesi haddinden fazla kıymetlidir. Burada üretilen günce kısaca 400 paket ürün her gün bölgeye gönderilecek. Bu gayeyle üretimde ve gönderiminde canla başa müteharrik mektepli, hoca ve personellerimize teşekkürname ediyorum. Meslek yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz şu dakika istihsal yapmaktalar. Bu mahsulat onların umum emekleri ile ortaya çıkıyor. Lezzetli tuzlu kuru pasta üretimi yapılıyor. Pastaların yanında üzüm, ceviz, sonuç suyu ile paketlenerek, herhangi bir dönüş hareket bölgesine gönderiliyor.” ifadelerini kullandı.