Çiloğlu, “Tıpkı çocuğun tebessümü amacıyla hadi Zonguldak”

Zonguldak’ta elektrik gösteren Sivil Topluluk Kuruluşu (STK) temsilcileri ile Vali Mustafa Tutulmaz aynı araya geldi. Deprem bölgesine verilen hizmetlere yönelik bilgilendirme toplantısında Ilbay Tutulmaz, yardımların sürat kesmeden bitmeme etmesinin önemini STK temsilcilerine vurguladı.

Toplantıda zelzele bölgesine yapılan yardımlar ve istirdat çalışmalarıyla ilişkin brifing İl müdürleri tarafından aktarıldı. Çaycuma Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cenk Çiloğlu, STK temsilcisi namına Zonguldak’tan sarsıntı bölgesine giden arkalama ve istirdat köprüsünden alım duyduğunu tabir ederek sözlerine şöyle bitmeme etti:

“Alelhusus madencilerimizin özveren çalışmaları birlikte ülkemiz amacıyla haddinden fazla önemliydi. Beyaz Zehir işçilerimizin kahramanlıkları katiyen unutulmayacak olup bizlerde eroin işçilerimizin yazdığı uzunluk sonrası kurtulan canları ve acıyan yaraları saracağız. Topluluk adına öncelikle üyelerimize ve Zonguldak halkına çağrımız ülkemizin ve vatandaşlarımızın ağırlık günlerinde yanında olalım. Yaraları bilcümle alay malay saralım. Desteğin öğütücü diş ya bile çoğu olmadığı üzere bizi biz eden değerleri unutmayalım. Kontak ve beraberlik ile var olan milletiz. Televizyonlarda gördüklerimiz, büyük resmin belki onda biridir. Yıkılmış şehirler, viraneye dönmüş köyler, altı üzerine gelmiş kasabalar, savruk ergin haneler, parçalanmış aileler ve anasız babasız noksan çocuklar. İşte bu tarifsiz acıları, parçalanmış hayatları, üşüyen çocukları, açgözlü kalan aileleri birlik ve beraberlik ile saracak, ısıtacak ve doyuracağız. Topluluk üyelerimize ve Zonguldak halkına çağrımız Valimiz Mustafa Tutulmaz ve Zonguldak Valiliği öncülüğünde başlatılan ve sivil sosyete kuruluşlarımızın bindi verdiği yardımlaşma kampanyasına destek vermeleridir. Böylesine ateş ve çığlık yoğun tıpkı dönemde sıcak tıpkısı tas çorbadan, dâhilen aynı odadan, tıpkısı çocuğun tebessümünden, ayrımsız annenin şefkatinden ve alınan yarayışlı dualarından elan iyicene ne olanaklı ki dünyada. Canan üyelerimiz ve altın Zonguldaklılar, aşağıdaki Zonguldak Valiliği tarafından paylaşılan İBAN adresine para ile yardım yapabileceğiniz gibi yine istediğiniz bire bir marketten depremzede ailelere ulaştırılmak amacıyla listelerde yer alan erzakları alıp Zonguldak Valiliğine bildirebilir ve marketten sizin adınıza aldırabilirsiniz. Bugünleri el birliği ile aşacağız.” – ZONGULDAK