Büyükşehir’den üreticiye 10 ton kompost desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ‘Tarımda önder Site Balıkesir’ sloganıyla başlattığı Hars Mantarı Yetiştiriciliği kursunu başarıyla tamamlayan 35 kursiyere 10 titrem kompost ve 250 er bezi art yerey dağıtımı gerçekleştirdi.

Kırsalda üreticilerin üretim ve pazarlama imkanlarına bindi olmayı sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yalan üretimini özendirmek amacıyla 2021 yılında Karesi Ahali Eğitim Bilimi Merkezi yoluyla açılan Mantar Hastalığı Yetiştiriciliği Kursu’nda kursiyerlerin mantarcılığa ilk adımı atması ve üretimin desteklenmesi üzere 2 ton 500 kilogram kompost, 1 titrem 170 kilogram ense yerey ve sair ürünlerle bu arada hep 4 titrem materyal desteği yapmıştı. Bu yılda Karesi Umum Eğitim Bilimi Merkezi ve Burhaniye Martir İlyas Aslan Umum Eğitim Merkezi’nde Ekin Mantarı Yetiştiriciliği kursunu bitiren kursiyerlere 10 ton kompost ve 250 er bezi eğin yerey dağıtımı elan yapıldı. Toplamda 14 ton mantar üreticisine gereç desteğinde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin istihsal altyapısını güçlendiriyor, üreticinin kazanması üzere çabalıyor.

Kompost ve testis art yerey dağıtımı törenlerine; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Komutan Vekili Birol Atmaca, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Parafin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Kat Başkanı Serkan Akça, Körfez Koordinatörü Kazım Aslan ve üreticiler katıldı.

Kompost nedir?

Mantarın beslenmesi amacıyla lazım olan bu düzlem; değişik uzvi maddelerin ayrıştırılması ve bazen rızık elementleri eklenmesi sonucu elde edilir. Bu hususi şekilde hazırlanan ortama yalan yetiştiriciliğinde “Kompost” denir. – BALIKESİR