Buse’yi kucağına alan depremzede anneye çağa odası sürprizi

ADIYAMAN’bile depremden iyi kurtularak, Ankara’da öğretmenevine yerleşen sarıklı Servi Aslan (32), 2’nci çocuğunu dünyaya getirdi. Öğretmenevi personeli, Servi Arslan ve kızı Öpücük amacıyla çağa odası hazırlayarak sürpriz yaptı.

Öğretmen çift Servi ve Orhan Arslan, depreme Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki evlerinde yakalandı. Bati hasar gören evden 2 yaşındaki kızları ile çıkan Arslan çifti, Ankara’de Sincan Öğretmenevi’ne yerleşti. Bir zamanda yüklü olan Servi Aslan, depremden 11 aktarılma bilahare, geçmiş dönem hastanede tevellüt yaptı ve ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Hastaneden geçmiş akşam ezanı taburcu olan Selvi Aslan ve Buse ismini verdikleri bebeği amacıyla öğretmenevi personeli, çağa odası hazırlayarak sürpriz yaptı.

Anaokulu öğretmeni Servi Arslan, yer sarsıntısı çabucak nazik imtina etmek yaşadıklarını belirterek, “O ürkmek ve duygusallığı üzerimizden atamadık. Haddinden Fazla şükür, kızımız dünyaya geldi. Öpücük bize sürpriz yaptı. Kızım, umarım hepimize çokça pir şeyler getirir. Sarsıntı anını tanımlamak haddinden fazla print; o ürkmek, o ürkü, oradan salim çıkamama telaşı rastgele husus kayırıcı üsteydi. Hamdolsun çıkabildik; ama birçok yakınımızı birlikte kaybettik. Memleketimizin o durumu gözümün önünden geçmiyor, hala onun stresi ve korkusu devam ediyor” dedi.Coğrafya öğretmeni Orhan Aslan (30) dahi “Deprem andaç hep üzere çığlık, korkunçtu. Ankara’daki yardımseverler, buradaki hocamız esen olsun, çocuğumuzun ihtiyaçlarını karşıladılar. Buse, bu baskı zamanda, ülkemizin esasen sabık bu hareket felaketinde yüzümüzü güldüren tek molekül oldu. Eşimin halası ve eniştemiz memat etti. Bacanağımın annesi ve ayvaz kardeşi memat etti. Vefat fail yakınlarımız var. Hem çocuğumuz için mutluyuz hem üzgünüz muğlak havas içerisindeyiz” diye konuştu.Sincan Öğretmenevi Müdür Muavini Başkumandan Kürkçü ise 106 depremzedeyi konuk ettiklerini söyledi.

?