Bulgaristan Enerji Bakanı Hristov, Avrupa’ya gaz tedarikinde kilit rol oynadıklarını söyledi

Bulgaristan Erke Bakanı Rossen Hristov, ülkesinin Azerbaycan’dan Avrupa’ya doğal gaz tedarikinde kilit cafcaf oynadığını söyledi.

Bulgaristan Lif Ajansının (BTA) haberine göre Hristov beraberindeki heyetle Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de planlı Cenup Gaz Koridoru 9. Istişare Heyeti Toplantısına katıldı.

Hristov, Azerbaycan Erke Bakanı Perviz Şahbazov ve Iktisat Bakanı Mikail Cabbarov ile erke alanında işbirliğine ait düet görüşmeler yaptı.

Hristov, komşu ülkelerle yapılan işbirliği sonucu Bulgaristan’ın bundan sonra Azerbaycan saf gazının tedarikinde kilit fiyaka oynadığını belirtti.

Ülkesinin, Türkiye ve Yunanistan’dan da muhtemelen terminaller aracılığıyla sıvılaştırılmış gaz (LNG) tedarikinde oylumlu bir konumda bulunduğunun aktaran Hristov, bunun ayrımsız zamanda bölgedeki bir nice ülkenin ortaklığa olan ilgisinin artmasından kaynakladığını kaydetti.

Hristov antrparantez Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Slovakya’nın gaz konveksiyon kapasitesinin artırılması karışma gaz altyapısının iyileştirilmesini içeren tıpkı proje hakkında Azerbaycanlı bakanlara bilgi verdi.