Bronz Soyer: Bu Şehirde Çocuklarımız bile Torunlarımız de Güvenle Yaşasın İstiyorsak Birbirimizi Dinleyip Birbirimizden Ibret Alacağız

KERİM UĞUR

‘İzmir Kıran Planı: Yer Sarsıntısı Hazırlık ve Dirençlilik Çalışmaları Bilgilendirme Toplantısı’nda mütekellim İzmir Büyükşehir Şehremini Bronz Soyer, “İzmir aynı zelzele bölgesi ve fay hatları hepimizi paslı edecek kadar ateş parçası. Zaman ne yapıyorsak, 4 yıldır ne yaptıysak bunları masaya yatıracağız. Bunları yaparken size dolma söylemeyip, halkçılık yapmayacağız. Yaptığımız çalışmaları bilin istiyoruz ki fire bulduğunuz, kusurlu bulduğunuz ne varsa onları bizimle paylaşın. Bugüne büyüklüğünde yaptığımız seçme şeyi teferruatlı size anlatıyor olacağız. Zira bire bir şey bize kemiksiz göründü bu süreçte. Ortak beyin, eş enerji ve güce dönüştürmezsek hepimiz eksiğiz. Bu şehirde çocuklarımız da torunlarımız da güvenle yaşasın istiyorsak birbirimizi dinleyip birbirimizden ibret alacağız” dedi.

Afet bölgesindeki çalışmalarını sürat kesmeden sürdüren ve ‘paralel uray’ anlayışı ile birimlerinin bölgeye sevk fail İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’birlikte gerçekleşmesi muhtemel depremlerle ile ilgili dahi çalışmalarına ivinti kesmeden bitmeme ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin afetlere hazırlığı kapsamında nelerin yapıldığı ve afet sırasında nelerin yapılacağının anlatıldığı ‘İzmir Afet Planı: Hareket Tedbir ve Dirençlilik Çalışmaları Brifing Toplantısı’ düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Reisi Bronz Soyer’in ocak sahipliğinde Adnan Saygun Musahabe Merkezi’nde zaman yapılan toplantıya, kaymakamlık uray başkanlarının birlikte CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Şev ve Özcan Purçu, yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, STK temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

“BİZİ BİRLEŞTİREN SEBEPLERİ BÜYÜTMELİYİZ”

Toplantının açış konuşmasını özne Tunç Soyer, şunları söyledi:

“İzmir, yeniden İzmirliliğini, öncülüğünü yaptı. Hep dünyaya bire bir rüya ışığı yaktı. Yer yoksunlaştığımız, krizin yeryüzü derinleştiği anda insanlar birbirlerine yardıma koştular. Depremzedeler, depremzedelere yardıma koştu. ‘O benden imdi ihtiyaç duyuyordur’ diye niteleyerek birbirine destek verdi. Orada kaybettiğimiz 10 binler, burada yaşamını sürdürmeye çalışan yüz binler… Bizim hayatımızda da geleceğimizde birlikte bağını koruyarak bitmeme edecek. Alışılmamış bir hayatımız olacak artık. Bir bir tane çaremiz var, bilcümle bu büyüyen kaygılar hayatta yaşarken. O da dayanışmayı adam olmak. Bizi birbirimizden ayıran sebepleri değil, birleştiren sebepleri öne çıkmak. Eksantrik çaremiz yok.

Şimdi radarımızı İzmir’e çevireceğiz. Tıpkısı yandan orada yaşanan teessürat ile ilişik canla başla çalışmaya bitmeme edeceğiz, ancak benzeri yandan bile bu şehirde 4,5 milyon hayat yaşıyor. İzmir aynı hareket bölgesi ve kırık hatları hepimizi bozuk edecek kadar dinamik. Bugün ne yapıyorsak, 4 yıldır ne yaptıysak bunları masaya yatıracağız. Bunları yaparken size dalavere söylemeyip, halkçılık yapmayacağız. Yaptığımız çalışmaları bilin istiyoruz ki kusurlu bulduğunuz, kusurlu bulduğunuz hangi varsa onları bizimle paylaşın. Bugüne kadar yaptığımız gelişigüzel şeyi etraflı size anlatıyor olacağız. Çünkü benzeri şey bize kemiksiz göründü bu süreçte. Ortak beyin, ortak erke ve güce dönüştürmezsek hepimiz eksiğiz. Bu şehirde çocuklarımız birlikte torunlarımız bile güvenle yaşasın istiyorsak birbirimizi dinleyip birbirimizden ibret alacağız.”