Bitlis’te marketlerde fahiş kıymet denetimi

Bitlis ’mağara Adilcevaz ilçesinde marketlerde stokçuluğun ve fahiş fiyatların önüne geçilmesi için denetim gerçekleştirildi. İlçe genelinde gerçekleştirilen denetimlerde fahiş denk artışı olup olmadığı arama edilip, ilkin yağ stoklanmasına yönelik marketlerin raflarında incelemelerde bulunuldu. Ürünlerin sandık ile kimlik fiyatlarının karşılaşıldığı denetimde, haksız bedel ve bedel etiketi ve KDV denetimleri yapıldı. İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla polis, İlçe Ekincilik ve Orman Müdürlüğü ve Inanma Müdürlüğü ekiplerinin yürüttükleri denetimlere katılan Şehremini Necati Gürsoy, ilçedeki marketleri denetleyerek, raflardaki yağ stoklarını, raftaki etiket ile kasa çıkış belgesi fiyatlarının birbirine uyup uymadığı ve depolarda yağ saklanıp saklanmadığını inceledi. Başbuğ Gürsoy, ekiplerin değme bölüm bakı yaptıklarını ifade ederek, “İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ve vatandaşlarımızın sızıltı ve talepleri doğrultusunda marketlerdeki denetimlerimizi elan de sıklaştırdık. İlçemizde mevcut marketleri fahiş eşit ve istifçilik üzerine sakil bir şekilde uyarıyoruz. Stokçuluk yapana, fahiş eşit uygulayana tıpkı hoşgörü göstermeyeceğiz, vacip cezayı uygulayacağız. Vatandaşımıza geçersizlik eden on paralık kimseye fırsat vermeyeceğiz.
Alelhusus zincir marketlerin depoları ilçemizde olmadığı amacıyla, depoları yakın büyükşehirlerde olduğu üzere bakamıyoruz, elden öz dükkânlarının pespaye depolarını arama edebiliyoruz.
Amacımız bu hisse senedi yerlerindeki depolarda tutulan ürünlerin stoklanmasını fahiş kıymet artışını engel olmak. Ekiplerimiz bir zamanda ürünlerin etiket fiyatları ve kasa fiyatlarının yanı sıra ürünlerin sonuç istimal tarihlerini birlikte kontrol etmekteler. Bu asıl denetimlerimizi layenkati sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.