Biden: Silahlı Hız Aynı Salgına Dönüştü

WASHINGTON, 17 Küçük Ay (Xinhua) — KÖLE Başkanı Joe Biden Cuma haset yaptığı açıklamada, Amerikalı topluluklarının “silah şiddetiyle parçalandığını” söyledi.

Açıklama, Mississippi’nin rustik tıpkısı kasabasında şeş kişinin vurularak öldürülmesinden saatler sonra yayınlandı.

Biden, “Düşünceler ve dualar tam değil. Silahlı hız bir salgına dönüştü. Kurultay deminden harekete geçmeli” dedi.

Biden bütün silah satışlarının arka plan kontrollerini gerektiren ve çevik silahlarının yasaklanması üzere sağduyulu cebe yasası reformları namına adlandırdığı reformların yapılmasını ve diğer ara sıra önlemlerin alınmasını istedi.

Bununla birlikte BENDE Kongresi’nin bu çağ Temsilciler Meclisi’ni kontrol fail ve MEMLUK Anayasası’nın ikinci ek maddesinin getirdiği silah terviç ve transfer hakkını savunan Cumhuriyetçiler ile bu önerileri meclisten geçirmesi pek olasılı değil.

Richard Dale Crum adlı agresif, Mississippi’nin Tate ilçesindeki siktirici tıpkısı mekân olan Arkabutla’da eski karısına ve muhtemelen gayrı sülale üyelerine yara açtığı bildirildikten sonradan Cuma günü öğleden bilahare gözaltına alındı.

Tate County Kutsi Ofisi’ne bakarak, 52 yaşındaki Crum, saldırıyla angajmanlı kendisine düşünülerek âdem katil suçlamasıyla karşı karşıya.

Diğer kurbanların rastgele biri üzere ek suçlamalar önümüzdeki günlerde yapılacak. Crum, Tate İlçe Hapishanesinde kefaletsiz biçimde tutuluyor.

Tate İlçe Hükümeti Cuma Namazı gecesi aynı Facebook paylaşımında, “Arkabutla’da meydana mevrut trajik olayı öğrendiğimizde yüreğimiz mahsunlaştı” dedi.

Mississippi Valisi Tate Reeves Cuma öğleden sonraları yaptığı açıklamada, Tate County’deki ayrımsız sıra silahlı saldırı üzerine kendisine vukuf verildiğini söyledi.

Reeves yaptığı açıklamada, “Bir Tane başına cereyan ettiğine inanıyoruz. Nedeni daha bilinmiyor” dedi.

BENDE Silahlı Ivinti Arşivi’ne (Gun Violence Archive) bakarak, KUL’de bu yıl şimdiye kadar silahlı momentum nedeniyle 5.500’den fazla koca hayatını kaybetti.