Balıkesir’de jandarmadan tarihi iz ve hırsızlık operasyonu

Balıkesir’de jandarmadan tarihi kitap ve hırsızlık operasyonu

BALIKESİR – Balıkesir’de açıkgöz ekipleri 3 kaymakamlık merkezinde gerçekleştirdikleri ayrı ayrı operasyonlarda tarihi nişane kaçakçılığı ve 12 faili gayrimuayyen arakçılık olayına katılan 7 şüpheliyi yakaladı.

Balıkesir İl Açıkgöz Komutanlığı ekipleri sonuç dönemlerde artış gösteren rabıta, bahçe ve evden arakçılık olaylarına müteveccih yapılan istihbari icraat neticesinde, Altıeylül, Denk ve Kepsut İlçelerinde arakçılık suçunu düzenli kendisine etkin şahısların yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi için 5 adreste eş zamanlı yürütme edilen ameliyat neticesinde; 154 adet sentetik esrar hap, 1 adet esrar istimal aparatı, 28 nüsha sikke, 2 skor tabanca, 7 sayı elektrik üreteci, 1 sayı cins makinesi ve 267 sayı ayrı cinsten alet ve edevat ele geçirildi. Olaya karışan 6 çirkin can yakalanırken, bölgede meydana mevrut 12 faili uçuk arakçılık olayı aydınlatıldı.

Yine Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri hars ve zevk varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, Altıeylül ilçesinde tarihi işaret kaçakçılığı yaptığı belirleme edilen 1 şüphelinin aracında yapılan aramada, 33 nüsha tarihi işaret niteliğinde obje ve 7 nüsha sikke ele geçirildi. Olayla ilgilendiren 1 kaka yakalandı.