Azerbaycan Cumhur Reisi Aliyev ile IKBY Başkanı Barzani Münih’te görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Irak Kürt Lehçe Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani Münih’te tıpkısı araya geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya bakarak, Aliyev ve Barzani, Münih Düzenlilik Konferansı kapsamında ülfet gerçekleştirdi.

Görüşme amacıyla Aliyev’e teşekkür eden Barzani, Azerbaycan ile IKBY ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla balaban gizil olduğunu söyledi.

Barzani, Aliyev’in vizyoner politikalarıyla Azerbaycan’ın iri başarılar elde ettiğini belirterek tebriklerini iletti.

IKBY ile Azerbaycan’ın kuma tarihi ve kültürel bağlara eş olduğunu söyleyen Barzani, bölgenin Türkiye ile üstelik çok mümasil ilişkileri olduğunu ve bu konuda eş işbirliği projelerinin değerlendirilebileceğini rapor etti.

Aliyev dahi Azerbaycan ile Türkiye beyninde kardeşlik ilişkileri olduğunu belirterek gelecekte üçgen işbirliği mekanizmalarının değerlendirilebileceğini söyledi.

Azerbaycan ile IKBY beyninde iktisat ve ticaret alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi için nazik potansiyel olduğunu söyleyen Aliyev, bu nedenle gelişim çevreleri beyninde doğrudan ilişkilerin kurulmasının, ayrıca gelişim konseyi formatında türlü kuruluşların oluşturulmasının gözden geçirilebileceğini kaydetti.