Apple, Almanya’ya 1 bilyon euro yatırımla çip merkezi kuracak

KÖLE merkezli teknoloji devi Apple, Almanya’nın Bavyera eyaletinde mevcut araştırma ve ihya bölümlerinin Avrupa yonga dizayn merkezine dönüştürülmesi üzere düğmeye bastı. Bu kapsamda 1 milyar eurodan fazla yatırım yapmayı planladığını açıklanan Apple, 2019 yılında yonga devi Intel’in Kirchheim yakınlarındaki çokbilmiş telefon modem yonga teknolojisi tesisini satın alarak, Avrupa’daki genişlik şişman ihya merkezine dönüştürmüştü. söz konusu tesiste halihazırda 40 ülkeden 1.500 mühendis çalışıyor. Apple’ın Almanya’nın tamamında ise kısaca 4 bin çalışanı bulunuyor.
Bildiğiniz gibi Apple, ürünlerinde imdi Qualcomm ve Intel namına zat ürettiği işlemcileri kullanmaya başladı. Bavyera’daki yonga tasarım merkezi, Apple’ın zat çiplerine odaklanacak ve gelecekteki birlik ürünlerde bu işlemcilerin kullanılmasını sağlayacak.
Kirchheim’daki ihya laboratuvarları ile birlikte Apple, Münih kent merkezindeki 30 bin metrekarelik merkezini dahi genişletiyor. Apple CEO’su Tim Cook, Münih’teki ekibin 5G teknolojisinde keşfedecekleri yenilikleri sabırsızlıkla beklediğini anlatım ederek, “Münih 40 yıldır Apple’ın yuvası. Biz bu şehre ve Almanya’ya beraber başardıklarımız üzere minnettarız ve önümüzde uzanan yolu dört gözle bekliyoruz.” dedi.