Aksaray’da Taksi Ücretlerine Zam Yapıldı

EKSIKSIZLIK ONUR ATALAY

Aksaray’birlikte taksi ücretlerine remiks yapıldı. Taksimetre küşat ücreti 10 liradan 15 liraya, güdük mesafe ücreti ise 40 liradan 60 liraya yükseldi. Taksici Çapan Öztürk, “Geçmiş yıllara göre müşteri potansiyelinin elan düşük olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımızın teveccühünü az buluyorum. Mahrukat bire bir uzaklık 30 liraya büyüklüğünde yükselmişti, o zaman gerçekten kapsam haddinden fazla sıkıntılıydı. Ama en son taksimetre ayarı, kısa açıklık indi-destek ücretinden sonra, mazot bu şekilde stabil kalırsa kurtarır üzere gözüküyor ama elbette duruma tutkun” dedi.

Aksaray’bile taksi ücretleri zamlandı. Taksimetre küşat ücreti 15 liraya, gelişmemiş uzaklık ücreti ise 60 liraya artık. Aksaraylı taksici Çapan Öztürk, taksimetre ücretlerine gelen zamlar üzere şunları söyledi:

ÖNCEKİ YILLARA BAKARAK MÜŞTERİ POTANSİYELİ BAĞAN”

“3 yıldır taksicilik yapıyorum. Taksimetrelerimize zam geldi. Açılışlarımız 15 TL’den başlıyor. İndi-destek gelişmemiş aleniyet 60 liralık kendisine öngörüldü. Ayrımsız müşteri bindiği devir, arz gelişmemiş duruluk 60 teklik ödeyecek. Umumi yerine farklılıklar bildirme ediyor, durağına göre, kişilerin hesaplı durumlarına göre. Ancak benim değerlendirmem, tabii eski yıllara göre almaç potansiyelinin henüz düşük olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımızın teveccühünü birkaç buluyorum. Yakıt tıpkısı duruluk 30 liraya kadar yükselmişti, o zaman hakikaten buut çok sıkıntılıydı. Ama en üst taksimetre ayarı, güdük mesafe indi-destek ücretinden sonradan, motorin bu şekilde stabil kalırsa kurtarır üzere gözüküyor ama bittabi duruma tutkun. Yurttaş, muhik namına, taksiye bindiği devir bunun pahalı olduğunu söylüyor. Zat durumlarına bakarak haklılar amma mahrukat fiyatları, tıpkısı aracın bakımları… Özellikle taksici ihvan bilirler kim herhangi bir sene yapılır bu taksilerin bakımları, seçkin sene muayeneye girer ve seçme kamer periyodik bakımları vardır. Uran masrafı da haddinden fazla faziletkâr. Dolayısıyla bakımları, maliyetleri yüksek.

“MESAİ HARCARSANIZ ASGARİ ÜCRET KAZANABİLİRSİNİZ”

Başlangıçta kahve işletiyordum, esnaflık yaptım, eksantrik işlemler birlikte yaptım, böylecene taksiciliğe döndüm. yegâne durağım vardı, almıştım. Pandemi dönemi başladığında işler gür gitmiyordu, mülk kazanamıyorduk. Keşki durdukça zarar etmeyelim, taksicilik dolgunca kabil gelmişti. İş olduğu sürece memnunum. Cümle sektörlerde ayrımsız durgunluk olduğunu düşünüyorum, enflasyondan dolayı. Çalışma harcarsanız sizi geçindirebilir, aynı minimum ecir düzeyinde, az buçuk yukarısında birlikte kazanabilirsiniz amma adına bakarak değişir.”