Aksaray’da Ekim ayından beri yüzde 18 kar ettiren altına ilgi arttı

Aksaray’de Ilk Teşrin ayından beri yüzdelik 18 kar ettiren altına bağlam arttı

Akıbet 4 günde kuyumcularda kızıl talebi arttı

AKSARAY – 2022 yılının sonuç 4 ayında dövizlerini altına çevirerek yüzdelik 18 kar elde fail artırım sahipleri, 2023 yılının önce 15 gününde kuyumculardaki talebi artırdı.

Aksaray’de 2022 yılında tehlikesiz liman olarak bilinen altına eğilmek talip vatandaşlar, döviz tasarruflarını dönüştürdü. 2022 yılının akıbet 4 ayında yönünü yukarı çevirmeye başlayan zer, 2023 yılında yatırımcısının yüzünü güldürmeyi sürdürüyor. Yılbaşından sonraları sıçrama gösteren altın fiyatları 15 Ocak’a büyüklüğünde artarken, yükseliş ivmesini devam ediyor. 2022 yılının serencam çeyreğinde altına yönelik yatırım yapan vatandaşlar yüzdelik 18 kar elde etti. 15 Ocak’ta yükseliş haberini kayran yatırımcılar elde küsurat dövizlerini birlikte sonuç 4 günde altınla gitmek için kuyumcuların yolunu tuttu. Sonuç 4 günde kuyumcularda altına yönelik yatırıma ilişki arttı.

Yatırımcıların 2022 yılı böylelikle altına yöneldiklerini ve güdük sürede yüzde 18 kar elde ettiklerini belirten kuyumcu Merve Asal (29), “2022 yılının sonuç 4 ayında zer fiyatları çakılı seyretti. Yani yılın serencam çeyreğinde yatırımcılar, dövizlerini bozdurup altına yöneldiler. İleriye çevrik yatırım eden vatandaşlar da 2023 yılının ilk 15 gününde yüzdelik 18 kar elde etti. Hele 2022 yılında ve 2022 yılının başından itibaren altına yönelen insanlar 2023 yılında bundan sonra kar edecek” dedi.

Altına yatırım yaparak kar ettiğini söyleyen mimar Ahmet Tarih (32), “2022’üstelik serencam aylarda, hele sonuç 4 ayda dövizleri bozdurup altını sakıncasız bir yatırım uzlaştırıcı olarak seçtik. Bize dövizden henüz çok kazandırdı. Yıpranmamış yılda de geçmiş ayın yarısını tamamlamışken bize kestirmece yüzde 18 gibi kar marjı sağladı. Bu süreçte bile altını önümüzdeki dönemde da bize dövizden çok daha balaban bire bir yatırım ara bulucu adına düşünmekteyiz. 2023’ün sonuna büyüklüğünde bile döviz hesabına altında olmayı düşünüyorum yatırım aracı namına. Kendimize makul yatırım uzlaştırıcı kendisine altını düşünüyoruz” diye konuştu.

Batuhan Asuman ise “Geçtiğimiz günlerde, 2022’nin sonuç günlerinde bire bir cirim döviz vardı elimde, kuyumcuma geldim. Kuyumcumun tavsiyesi konusunda yatırıma aylamak istiyordum. Dövizi evde ağrımak istemedim. Dövizden altına geçmemi başvuru etti kuyumcum. İlk başlarda az buçuk tereddütlüydüm. Döviz karşısında derece kazanır mı, kazanmaz mı diyerek. Elan sonraları 2023’ün evvel 15 gününde de altının kar ettiğini gördüm. bundan sonra üstelik dövizde kalmayı dayanıklı düşünmüyorum” şeklinde konuştu.