AKSARAY-ÇEVIK MALZEMELER ÖĞRENCİLERİN ELİNDE ‘CAN DOSTLARA’ YUVA OLDU

Aksaray’bile Mimari ve Dizayn Fakültesi öğrencileri, atılmış karton malzemelerden fen merkezinde 36 saat fiilen kuş, kedi ve köpekler için barınak tasarladı. Aksaray Belediye Başkanı Cihan Dinçer, ‘Gençlerimizin mimarı açıdan yaptıkları asar geleceğimiz üzere bizlere düş veriyor. Bunu yapmamamız amacı ise bir farkındalık fotoğraflamak istedik’ dedi.

Aksaray’da Mimari ve Tasarım Fakültesi öğrencileri atılan karton malzemelerden haber merkezinde 36 saat çalışarak kuş, kedi ve köpekler üzere melce tasarımı yaptı. Sokak hayvanları mekan tasarımı yarışmasında 9 takımdan 40 yarışçı doğa dostu mahsulat yaparken, ödül töreninde konuşan Belediye Reisi Dünya Dinçer, ‘Aksaray Belediyesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri ile yapmış olduğumuz bire bir proje yarışması. Et Kafalı inkılap materyallerinden çıkmaz hayvanları amacıyla dirim mekanları oluşturulmasını amaçladık. Yarışmaya birbirinden ibdai projeler hazırlamış. Gençlerimizin mimarı açıdan yaptıkları eserler geleceğimiz üzere bizlere rüya veriyor. Bunu yapmamamız amacı ise bir farkındalık gerçekleştirmek istedik. Geri dönüşümün akıbet yıllarda Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan ve ülkemizde muteber kalın kafalı tahavvül için Aksaray Belediyesi namına akim atığı da burada ana konu namına değindik. Çıkmaz hayvanları da bizim konumuz. Ülkemizde ise sonuç günlerde yöre planda. Uray yerine barınağımızla övünme ediyoruz. Çıkmaz hayvanlarını civar plana alan ve vurdumduymaz dönüşümle ilişkilendiren onlara melce hazırlayan eke bir konkur oldu” diye niteleyerek konuştu.

Aksaray Üniversitesi Mimarlık ve Dizayn Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Soluk ise ‘Bilim Merkezi’nde etraflı süreçli yaptığımız önceki proje. çıktı Aksaray belediyesi ile ortak projelerimiz sürecek. Aksaray amacıyla henüz ferah projelere da imza atacağız’ dedi.

Aksaray Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 4’üncü derslik öğrencisi Ayşe Kaya, ‘Biz arkadaşlarımızla birlikte atölyede kedi üzere tıpkı yuva tasarladık. Toplamda 5 karton atık çamçak üniversitemizden ve göz çevrelerinden toplayarak 36 saatlik benzeri emek ile bu eseri ortaya çakırdık’ ifadelerini kullandı.

Etkinlik böylece yarışmada Belediye Başkanı Âlem Dinçer ile Mimari ve Dizayn Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Solgun, dereceye giren takımlara ödüllerini verdi.