Adana’da otomobilde uyuşturucu satarken yakalanan 2 sanığa 8 yıl 4’er ay dam

Adana’nın suret Seyhan ilçesinde, otomobilde eroin satarken yakalanan vakfedilmiş 2 maznun, 8 yıl 4’er ay hapishane ve 16 bin 660’şar lira adli servet cezasına çarptırıldı.

Adana 8. Bati Ukubet Mahkemesindeki duruşmaya, vakfedilmiş sanıklar R.S. ve E.İ. cezaevinden Ses ve Fon Enformatik Sistemi (SEGBİS) yoluyla katıldı. Sanık avukatları de duruşma salonunda hazır bulundu.

Cumhuriyet Altını savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, E.İ’nin polis ekiplerince biçim Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi’nde, R.S’nin idaresindeki otomobilde şeb saatlerinde torba içindeki kavanoza gizli uyuşturucuyu satarken yakalandığını belirtti.

Savcı, fenomen tespit ve yakalama tutanağı ile sanıkların eş suçlardan sabıkasının de dikkate alınarak R.S. ve E.İ’nin “eroin yahut münebbih konu ticareti yapma veya mizan” suçundan cezalandırılması ve mevcut halinin devamına değişmeyen verilmesini istedi.

Haklarındaki suçlamaları akseptans etmeyen sanıklar, esrar ticareti yapmadıklarını öne sürdü. Sanıklar, tahliye ve aklanma talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, “maden veya uyaran konu ticareti etme veya terazi” suçundan 8 yıl 4’er ay mahpushane ve 16 bin 660’şar lira adli mülk cezasına çarptırdığı R.S. ve E.İ’nin mevkufiyet halinin devamına değişmeyen verdi.