Adaletli Karaismailoğlu: Türkiye eskimemiş yatırımların merkezi olmaya bitmeme edecek

Hayrabolu-Tekirdağ Yolu Kandamış-Ortaca Köyleri Kesimi ve Tekirdağ Yer Yolu Muratlı Köprülü Dudak Kolu Küşat Töreni’ne katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün, 18 Mart 2022’den evvel hizmete girmesi amacıyla tahminî 5 bin 100 personel ve 740 gelişim makinesi ile sakır sakır çalıştıklarını söyledi. Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmada Tekirdağ ve ilçelerinin, ekincilik ve sanayiye misilsiz katkılar sunarak, Türkiye’nin kalkınması hamlesinde yetişkin rol oynadıklarını kaydetti. Tekirdağ’ın, Trakya’nın Marmara ve Karadeniz’e açılan kapısı olduğunu anlatan Karaismailoğlu, “Asya ve Avrupa arasındaki hem ticaret hem de ekin alışverişlerinin dudak noktasındadır. Bütün bunlara, yıllara yayılan gelişimi dahi eklenince Tekirdağ, ekonomik ve kültürel önemini sonsuz zait tıpkı şehir olma özelliğini korumaya devam etmiştir.” diye niteleyerek konuştu. Adaletli Karaismailoğlu: Türkiye eskimemiş yatırımların merkezi olmaya bitmeme edecek video Adaletli Karaismailoğlu, Iblağ ve Altyapı Bakanlığı olarak Tekirdağ’ın ulaşım ağını güçlendirecek seçkin projenin öneminin farkında olduklarını, bu bilinçle çalışmaları 7 periyot 24 saat hizmet esasına göre sürdürdüklerini dile getirdi.Bugün üstelik Kandamış-Ortaca köyleri arasındaki 7 kilometrelik kesimi hizmete açmanın alay ve gururunu yaşıyoruz. Hayrabolu-Tekirdağ yolunun tamamlanması ile 2×1 standardında ve 7 metre genişliğindeki bulunan posta standardı 2×2 şeritli BSK kaplamalı bölünmüş kat haline ati. Tekirdağ ile ülkemizde ekincilik ve hayvancılıkta şanlı ayrımsız yeri olan Hayrabolu’nun ulaşımı, çokça daha çağdaş, aceleci ve güvenli olacaktır.”
Tekirdağ’ın büyüme hızına ve artan gidiş geliş yoğunluğuna kapalı adına dev yatırımları hayata geçirdiklerini anlatan Karaismailoğlu, şunları kaydetti: “Şu anda 1915 Çanakkale Köprüsü’nün üstelik içre olduğu Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu gücük adıyla Malkara-Çanakkale Otoyolu de bunlardan biri. Bütün 101 kilometre uzunluğundaki Malkara Çanakkale Otoyolu, ülkemizin Avrupa Yakası’nı Çanakkale üzerinden Yıldız Ege’ye bağlayacak berenarı önemli bir projedir. Takkadak Tekirdağ değil, tamam Marmara Bölgesi ve ülkemiz açısından birlikte iri önem dokuma ediyor.Bu üç otoyolun geçtiği güzergahlar İstanbul, Bursa, İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ gibi şanlı uran ve ticaret merkezlerinin bulunduğu hem dara hem bile gelgeç taşımacılığında trafik talebinin sunma sakil olduğu karayolu koridorlarıdır.”
Karaismailoğlu, bu projede şişman aşamalar kaydettiklerini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu: “13 Kasım’de, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle 1915 Çanakkale Köprüsü’nün akıbet tabliyesini yerleştirdik. Otoban çalışmaları kapsamında; proje başlangıcı olan Malkara Kavşağı ile Umurbey Kavşağı arasındaki 96,4 kilometrelik kesimde yerey işleri, görüşme yapıları ve kayırıcı bina çalışmalarına bitmeme ediyoruz. Şu asıl büyüklüğünde 2 betonarme yaklaşım viyadüğü, 2 demirli beton viyadük, 6 hidrolik köprüsü, 5 ast boğaz köprüsü, 40 kayırıcı geçit, 40 ast argıt ile 228 küşat, 11 munsap tamamladık.