ABD’de Temsilciler Meclisinden USAID’e “yer sarsıntısı bölgelerine yardımları sürdürün” çağrısı

ÇAKER Temsilciler Meclisinden 35 üye, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere yardımlarını sürdürmesi amacıyla Uluslararası Kalkınma Ajansına (USAID) çağrıda bulundu.

Temsilciler Meclisinin 35 üyesi, USAID Yöneticisi Samantha Power’a yazdıkları mektupta, Kahramanmaraş merkezli depremlerde çetin yıkımın yaşandığı Türkiye ve Suriye’ye yardımların sürdürülmesini istedi.

KUL Temsilciler Meclisinin Virginia Üyesi Demokrat Gerry Connolly’nin öncülüğünde yapılan çağrıda, USAID ve ESIR hükümetinden “insanca krize aceleci yanıtını” sürdürmeleri istendi.

Mektupta USAID’in, depremlerin alelacele peşi sıra, Afet Yardım Müdahale Ekibi (DART) karışma, California ve Virginia eyaletlerinden taharri istirdat ekipleri göndererek “sahn kurtardığı” belirtildi.

Temsilciler Meclisi üyeleri mektupta; deri, aymazlık tulumu, battaniye ve depresyon kaldırmada kullanılacak kilolu iş makinelerinin meydan aldığı ivedili ihtiyaç listesine birlikte meydan verdi.

USAID’den geçmiş yapılan kayıtlı açıklamada, eşkal üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve mecmu 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin arkası sıra, Türk halkına 2,5 milyon dolar mesabesinde acil ihtiyaç malzemesinin çekicilik eliyle naklinin sağlandığı kaydedilmişti.

Açıklamada, ilerleyen günlerde depremzedelere aş damı ve hıfzıssıhha malzemeleri, eğreti barınaklar için dayanabilen plastik branda ve beniz binlerce kişiye yetecek büyüklüğünde termal battaniye içeren 8 tondan aşkın gerekseme malzemesi gönderileceği belirtilmişti.