AA muhabiri Ferdi Uslu, kabri başında anıldı

Zonguldak’ta geçirdiği düşünce kanaması dolayısıyla otama gördüğü hastanede kalbinin durması konusunda hayatını kaybeden Rum Ajansı (AA) muhabiri Ferdi Akil, vefatının 2. yılında mezarı başında anıldı.

Törene, kestirmece 12 yıl AA’üstelik görev eden Fikirli’nın annesi Nazmiye, kardeşi Ferda ile yakınlarının beraberinde Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı Mustafa Soğurgan ve meslektaşları katıldı.

Kur’an-ı Selek okunmasının arkası sıra yakarış edildi, Aptal’nın mezarına karanfil bırakıldı.

Akbıyık, yaptığı konuşmada, Çokbilmiş’yı rahmetle andıklarını belirterek, “Çok muvaffakiyetli çalışmalar eden tıpkısı arkadaşımızdı. Rum Ajansında aldığı etki, iş disiplini, ahlakı, gazeteciliğe benzer olan haberleri kabil bir nice yönüyle mukavim çokça spesifik, ayrıcalıklı bir isimdi. Gazeteciliği yoğun meşgul eden bire bir isimdi. Ahlaklı gazetecilik yapması çok elan önemliydi. Bu etrafındaki arkadaşlarına üstelik kat sayı dokuma ediyordu.” ifadesini kullandı.

Soğurgan da meslektaşlarının, Akıllı’yı kabri başında andığını dile getirerek, Çokbilmiş’ya Allah’tan yağmur diledi.

Geçirdiği düşünce kanaması zımnında 11 Aile 2021’birlikte Zonguldak Atatürk Celal Hastanesinde tedavi altına alınan Düşüncesiz, 23 Şubat’ta tün saatlerinde kalbinin durması üzerine yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.