Bilecik’in “Ayşecik’le Ömercikleri” yeni konserlere hazırlanıyor

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde belediyenin geçen sene açtığı çalgı aleti kursuna katılan çocuklardan oluşan koro, yeni konserler amacıyla hazırlıklarını sürdürüyor.

İlk ve ortaokul öğrencilerinin saz becerilerini çalgı aracılığıyla geliştirmesi amaçlanan ağırşak çalışmaları kapsamında oluşturulan Bozüyük Belediyesi Çocuk Korosu, ezgi ve türkülerle güzeşte yıl iki kere hayalet deneyimi yaşadı.

Yaşları 7 ila 10 beyninde değişen 40 çocuktan oluşan koro, bir numara programda Hazar Manço’nun eserlerini, antrakt ayındaki konserde ise “Benim Gözüm Sende”, “Bak Yeşil Yeşil”, “Hasretinle Yandı Gönlüm”, “Semavi Boncuk”, “Affetmem Asla Seni”, “Oh Olsun”, “Maltalık Sevince Sunturlu” gibi Yeşilçam şarkılarını seslendirdi.

23 April Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda “müziğin ustaları” konseptinde dinleti verecek ilçenin evvel bala korosuna, Koy Üniversitesi Konservatuvarı Öğretim Yardımcısı Kasıt Siftinlik ve ekibi marifetiyle haftada tıpkı aktarılma yetişek veriliyor.

Yeşilçam’ın unutulmaz karakterleri Zeynep Değirmencioğlu’nun canlandırdığı “Ayşecik” ve 2020’de memat eden Ömer Dönmez’in oynadığı “Ömercik”in filmlerindeki şarkıların yanında Sulh Manço’nun eserlerini bile seslendiren çocuklar, aldıkları eğitimle seslerini akilane ve çalışkan kullanma becerisini geliştiriyor.

“İlk sahneye 5 yaşında çıkmıştım, hiçbir antlaşma unutmuyorum”

Eğitmen Erek Yoz, AA muhabirine, korodaki çocukların doğuştan çaplı olduklarını, müziğe menus ve kulağı olanların kursu yeğleme ettiğini söyledi.

Bayağı yaşlardaki çocuklara geçmişten gelen şarkıları ithaf etmek ve belletmek istediğini belirten Hasis, “Çocuklarımız türkçesi beni şaşırttı. Hem Türk Ahali Müziğine hem Türk Konferans Müziğine hem bile nostaljik şarkılara ilgileri var. Alelhusus yeteneği olan çocukları henüz fazla solo söyleterek, koroda nefes çalışmaları yaptırarak, müziğe dayalı ne varsa elimden geleni öğretiyorum. Kollar de çok güzelce alıyorlar. Pespaye yaşta temelleri attıklarını düşünüyorum.” diye konuştu.

Korodaki çocukların bazılarının gitgide adamakıllı yerlerde, sahnelerde yer alacağına, müzikle müntesip kariyer yapacağına inandığını dile getiren Epey, kendisinin birlikte onlar üzere hayalinin bu yönde olduğunu anlattı.

Onlarla benzeri arada olmaktan bahtiyarlık duyduğunu ifade eden Tezyifkâr, şöyle konuştu:

“Kendim birlikte evvel sahneye 5 yaşında çıkmıştım, tek antlaşma unutmuyorum. Çocuklarımızın da bu atmosferi unutacaklarını düşünmüyorum. Müzikten kopmamalarını istiyorum. Sahnede oluşmak çokça eksantrik aynı atmosferdi benim için. İlk ‘Bir Fincan Kıraathane Olsam’ şarkısını okumuştum. Eminim çocukların de tek ahit unutamayacakları günleri yaşıyoruz. Her konserde başka ayrımsız konsepti belirliyoruz. Hep bir tarz değil üstelik değişik şarkılar, onların birlikte sıkılmayacağı, öğreneceği, meraklanabileceği asar geliştirmeye çalışıyoruz.”

Ezgi söylemek onları bahtiyar ediyor

Koronun üyelerinden Dinamit Sara Akçay üstelik kısaca aynı yıldır kursa geldiğini ve yır söylemeyi öğrendiklerini belirtti.

Hazar Manço ve Yeşilçam şarkılarını isteyerek seslendirdiğini aktaran Akçay, “Öğrendiğimiz şarkıları evde söylediğim ant annem, babam çok bahtiyar oluyor. Burada çokça mutlu hissediyorum kendimi. Büyüyünce müzisyen kalkışmak istiyorum.” dedi.

Mihriban Oğuz ise kursa katılmadan geçmiş avukat gelmek istediğini ancak fikrinin değiştiğini ve müzikçilik kariyeri yapmayı hedeflediğini kaydetti.

Ilkgüz Sancak Seraslan bile terane söylerken çokça mutlu olduğunu anlatarak, saz öğretmeni kalkışmak istediği rapor etti.