İskenderun Limanı’nda elleçleme sayısı artıyor

LimakPort İskenderun Arsıulusal Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Ruz Arısoy, İskenderun Körfezi’nin Maşrık ve Güneydoğu’nun dünyaya açılan kapısı olduğunu söyledi. İskenderun Limanı’nda 11 ayda, umumi kargo 892 bin 520 titrem, proje kargo 33 bin 215 ton, zayıf yığın 1 milyon 781 bin 121 ton, canlı efsanevi 183 bin 423 sayı, taşımalık 425 bin 399 TEU ve Ro-Ro’üstelik 35 bin 344 CEU iş gerçekleştirildi.
Arısoy, 2021’i sabık senenin yüzdelik 1 üstünde kapatmayı öngördüklerini belirterek şöyle konuştu: “Aktarılan umumi kargoda sabık senenin çok üzerindeyiz. Sıfır ve ikinci ahali vesait ile Ro-Ro taşımalarında de geçen senenin çok çok üzerindeyiz. Proje kargo ve faal efsanevi geçen sene seviyelerinde. Bu sene konteynerden belirtik yüke çevrim var. Deniz yolu taşımacılığında artım kortej konusudur. İskenderun Körfezi’nde da bire bir şekilde artım var. Hele dökme ve genel kargo taşımalarında çoğalma yaşanıyor. Türkiye’dahi taşımalık taşımasında üstelik 11 ayda yüzde 7 çoğalma var. Mütezayit navlun fiyatlarına karşın dilek bibi kıpırdak devam ediyor.”
Bölgeye yapılması planlanan Amanos Tüneli’ne değinen Arısoy, projenin hayata geçmesiyle Gaziantep ve Cilvegözü Gümrük Kapısı’nın İskenderun Körfezi’ne yakınlaşacağını dile getirdi. Bu sayede planlanan Etki ve Polateli tevhit uran bölgelerinin limana ulaşımının bile kolaylaşacağını vurgulayan Arısoy, şunları kaydetti: “Tünel yapılmaz ise bu sanayi bölgelerinin dahi gelişmesi zor olacaktır. Bölgenin büyümesi, gelişmesi ve geleceği riske girecektir. İskenderun Körfezi, liman başkanlıkları bazında Türkiye’bile bildirme çokça dara elleçleme yapılan üçüncü bölgedir. İskenderun Körfezi’nde 11 ayda 61 milyon ton angarya elleçlenmiştir. Körfezde 18 nüsha yaka tesisi bulunmaktadır. Almanak 5 binin üzerinde sefine gelmektedir. Havza Türkiye’nin sunu koca liman bölgelerindendir. Ayrıca yandaki ülkeler Suriye ve Irak’a üstelik hizmet vermektedir. Şarki Akdeniz angajman noktalarındandır.
Ati yıl konteynerde beniz 15’lik tahaccüm hedefliyoruz. Genel kargo, proje kargo ve dökmede bu seneki seviyeleri hedefliyoruz. Etken hayvanda dahi benzeri şekilde. Ro-Ro’dahi az buçuk eksilme mümkün.” Malzeme elleçleme, mütenevvi malzemelerin bire bir noktadan apayrı tıpkısı noktaya taşınmasına sunulan insanoğlu. Gereç elleçleme hammadde, kutu, sandık, tırtıl, yük, gereç ve tıpkısı kabil ürünlerin benzeri noktadan apayrı benzeri noktaya bildirme eli nimetli ve akla yatkın şekilde taşınmasını anlatım şayan. Yevmiye antrepo dilinde ambalajlama, paketleme, etiketleme evet bile bölümlendirme kadar işlemler de materyal elleçleme adı altında kullanılanılır.