YKS ek tercih kılavuzu: 2021 YKS munzam tercihleri kuşkusuz yapılır, ecir nasıl ödenir?

2021 YKS yeğleme sonuçlarının açıklanmasının ardından Ölçme, Berceste ve Olta Merkezi (ÖSYM) marifetiyle YKS katma tercih kılavuzu yayınlandı. Yayınlanan kılavuza göre, YKS 2021 eklenmiş tercihleri, 20 Eylül Pazartesi haset saat 10.00’bile başlayacak. İlk yerleştirmede yerleşemeyen adaylar, referans işlemlerini 23 Ilkgüz Perşembe gününe büyüklüğünde tamamlayabilecek. Adaylar, mezun oldukları ekol türünü, puanlarını ayn önünde yilbik ne tablolardan yeğleme yapabileceklerini belirleyecek. Bu kapsamda, terich başvurusunda bulunacak adaylar, YKS ilişik tercihlerinin zahir yapılacağına ilgili araştırmalarına başladı. Evet, YKS mülhak tercihi lacerem yapılır, ücreti ne bankaya ödenecek? İşte detaylar… 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına bakarak, 2021-2022 talim yılı amacıyla yükseköğretim programlarına munzam kapanca işlemleri, ÖSYM eliyle yapılacaktır.

Adaylar, 2021-YKS Munzam Konsept tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri beyninde T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Namzet İşlemleri Duraksız Uygulamasından bireysel yerine kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 20 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00 ’üstelik başlayacak, 23 Eylül 2021 tarihinde saat 23.59 ’üstelik sona erecektir. Adaylar, çıkışlı oldukları okul türünü, puanlarını göz uğrunda tutarık hangi tablolardan yeğleme yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, hemen tercih yapabilecekleri tablolardan görünmek koşuluyla dercetmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile sınırlanmış oldukları üniversite ve fakülte/akademi adlarını belirleyeceklerdir. TYT puanı 150 ve üzeri olan adaylar, Resim 3’te yer kayran dolay lisans programlarını tercihleri ortada gösterebileceklerdir. İlgili AYT/YDT puanı 180 ve üzeri olan adaylar, Tabela 4’teki yükseköğretim programlarını tercihleri ortada gösterebileceklerdir.

Seçkin adayın, kaldırmak istediği programları Tablo 3 ve/veya Levha 4’ten bularak tercih sırasına koyması ve bir Yeğleme Listesi oluşturması hayır olacaktır. Cetvel oluşturulurken kaldırmak matlup yükseköğretim programları tercih sırasına konulmalı ve değme satıra tıpkısı programın kodu ve adı ile mecbur olduğu üniversite ve medrese/akademi adı yazılmalıdır. Yapacağınız yeğleme yanlışlıklarından gelecek sonuçların bütün sorumluluğu size ilgilendiren olacaktır.

Tercihlerin tümünün doldurulması mecburi değildir. Örneğin, ayrımsız aday yeğleme bildiriminde yalnızca dört programı tavzih etmek istiyorsa ve bunlardan rastgele birine giremediği takdirde eksantrik ayrımsız yerde derk etmek istemiyorsa, vakit kaybetmeden bu dört programı yazmakla yetinebilir.
Eklenmiş oyun ücreti 25,00 TL’dir. Melfuf uyum ücreti, 24 Eylül 2021 tarihi saat 23.59 ’a büyüklüğünde yatırılabilecektir. Katma tonga ücretini yatırmayan adayların eklenmiş künde üzere yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri asılsız sayılacak, nizam işlemine alınmayacaktır.

Bankalar, bakım binasında veya azami 50 metre uzağında dünyalık yatırmalı ATM cihazı kâin şubelerde şalter tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı dünyalık yatırmalı ATM ’lere yönlendirebileceklerdir. Şubelerden nizam ücreti susturmak talip adaylar, Covid-19 pandemisi dolayısıyla şubelerin engelsiz olma durumlarını göz önünde bulundurmalıdır. Sistem ücreti, ÖSYM ’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER ’da saha alan ”ÖDEMELER” alanından kredi kartı /vezneci kartıyla de yatırılabilecektir.