Yıpranmamış iPad Mini’de ekran sorunları ortaya çıktı

Apple, geçtiğimiz günlerde düzenlediği etkinlikte merakla muhtemel iPhone 13 serisi ile gelişigüzel kullanılmamış iPad Mini modelini da görücüye çıkarmıştı. Ülkemizde 5 bin 800 TL’ye satışa sâdır bakir iPad Mini modelinde bazı görüntülük sorunları tayin edildi. Tabletin 8.3 parmak Liquid Ağ Tabaka ekranında “jöle kayması” denilen tıpkısı sav zinde kullanıcılar, Apple’ı eleştiri yağmuruna tuttu.
Ekranın ayrımsız tarafının farklı tarafına bakarak daha acul aksülamel verdiği ve alelhusus cihazı dik konumda tutarken, portre modunda bu durumun yavaş olarak yaşandığı kaydedildi. iPad ’i yatay kullanırken bu konuda benzeri sav yaşanmadığını belirten kullanıcılar, genel ağ üzerinden bilgelik okumada ya da sosyal medyada ekranı zir kaydırmada güçlük yaşandığını söylüyor. Apple cephesi bu konuda bire bir izah yapmazken, sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olup olmadığı bilinmiyor.
The Verge editörlerinden Dieter Bohn tarafından kaydedilen ve görüntülük sorununu gösteren videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. Videoda, ekranın benzeri kısmının diğerine bakarak elan ağır sıklet yenilendiği meydanda bir şekilde görülüyor. Kullanılmamış iPad Mini’deki görüntülük sorunu –