Yerel seyyar yabancı turist ayrımı değil er rezervasyon farkı

Turizm sektörü koronavirüs dolayısıyla serencam iki yıldır print tıpkısı dönemden ve aşılanmanın artmasıyla normalleşmeye makul adımlar atıldı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Umumi Heyet Başkanı Firuz Bağlıkaya, domestik turistin akla yatkın koşullarda dinlence yapabilmesi için er ayırtma imkanlarından faydalanması gerektiğini bildirdi. Bağlıkaya, Antalya’nın Serik ilçesindeki benzeri otelde gerçekleştirilen 2022 Erken Rezervasyon Kampanyası Toplantısında, hem vatandaşın makul koşullarda dinlence yapabilmesi hem üstelik sektörün önünü görebilmesi üzere er rezervasyonun makro olduğunu söyledi. Bağlıkaya, gelecek yıldan henüz ümitli olduklarını belirterek, şunları kaydetti: “2022’nin elverişsiz dışı turizmi açısından daha ferah tıpkısı yıl olacağını göz önüne alırsak, vatandaşın istediği yerde istediği tarihte makul fiyata tatil yapabilmesi ancak erken rezervasyonla gibi. Maatteessüf yıllardır yerli turistlerin tatile yabancılardan daha çok ödediğine dair aynı algısı var. Bu esasta yabancı dolaşma operatörlerinin haddinden fazla ilkin ve hacimli güvence ödemeleri yapmalarından kaynaklanıyor. Uygun ödeme ve halel koşulları getirildiği için yerel konuk dahi bu imkandan yararlanabiliyor.”
Ensiz dışından gelecek faziletli talebin sezonda uygun fiyatta dinlence yapma olanağını ortadan kaldırabileceğini vurgulayan Bağlıkaya, bu dönemin dinlence rezervasyonu için erken değil, tamlık zamanı olduğunu bildirdi. Bugün göz paydaşlarının akıllıca koşullarda dinlence paketlerini açıklayacaklarına değinen Bağlıkaya, şöyle konuştu: “Acentelerimiz çabucak bahir, kum, devir değil, benzeri zamanda ülkemizin her bir köşesini kapsayacak şekilde kültür turları ilkin koyulmak için değişik turizm çeşitleri amacıyla dahi haddinden fazla sayıda dalgalı sunuyor. TÜRSAB adına temas ant önceliğimiz vatandaşlarımızın hakkı olan ihtiyacı olan tatili makul koşullarda ve emin biçimde gerçekleştirebilmelerini sağlamanın birlikte turizmi 4 mevsime ve 12 taban yaymaktır. Gezi acenteleri lehçe kalkınma, turizmin 12 ayak tabanı yayılması ve mevki ekonomisine katkı amacıyla çalışmaktadır.”
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Çürük, Türk turizminin gelecek yıldan itibaren büyümeye devam edeceğini söyledi. Narin, yatırımların teminatının seyahat acenteleri ile volta operatörleri olduğunu, bunlarla çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.