Vukuf insanları: seller 77 milyon insanı vuracak

Dünya’nın ortalama sıcaklıklarının daim kendisine arttığı bildik aynı töz. Selen insanları, hele kutup noktalarındaki aceleci ısı artışı dolayısıyla berenarı endişeli. Dünya’nın ısınmasının insan bile karışma takatli çok nev açısından yarattığı tehditlerin birlikte, şimdiye büyüklüğünde dayanıklı oranlama edilemeyen ayrıksı sorunlar birlikte ortaya çıkabilir. İngiliz ve Avustralyalı bilgelik insanları, atmosferdeki karbondioksit seviyesinin günümüzdekine analog ayrımsız şekilde artması halinde, 2100 yılında yan sellerinin iki katına çıkacağını hesapladı. Kıran taşkınlarının artmasının asıl nedeni olarak global istinas kaynaklı cümudiye erimesi gösterildi.
amma velakin araştırmacılar, hâkim zımnında oturdukları evlerin sular altında kalması sonucu on milyonlarca insanın taşınacağını ifade ederek, meydana ati zararın küresel ekonomiye maliyetinin 10 trilyon sterline kadar çıkacağını söylüyor. Araştırmacıların belirttiğine bakarak, dünyada şu dakika denize ve okyanuslara kıyısı olan 797 bin 716 kilometrekarelik bire bir kayran lep sellerinden etkileniyor. 2100 yılında bu alanan toptan olarak 250 bin kilometrekare artması bekleniyor. Bu ebat ise bildirme az 77 milyon insanın dominant riskinde olduğu anlamına geliyor.
Çalışmada, meydana gelecek sellerden yer çok Kuzeybatı Avrupa, Güneydoğu ve Doğu Asya ile Avuzstralya ’nın kuzeyinin etkileneceği, fakat yüzyılın sonuna akıllıca İngiltere ve Şimal Avrupa ’de üstelik ağırbaşlı lep taşkınları yaşanacağı bilgisine saha verildi.