Uzay turizmi kapsamındaki 3. pervaz tamamlandı

Jeff Bezos’ın feza taşımacılığı şirketi Blue Origin, gök turizmi kapsamındaki üçüncü uçuşunu tamamladı. Şirketinin geliştirdiği “New Shepard” roketi ABD’nin Teksas eyaletinden fırlatıldı. 6 yabanlık mürettabatta uzaya çıkan önce Amerikalı uzay adamı Düz Shepard’ın kızı 74 yaşındaki Laura Shepard Churchley bile saha aldı.

Eski Amerikan futbolu oyuncusu ve monitör sunucusu Michael Strahan bile uçuşta düzlük aldı. Shepard ve Strahan’ın uçuşta mihman namına kayran aldığı ve mal ödemediği açıklandı. Mürettebatı taşıyan kapsül, 106 kilometre yüksekliğe kadar yolculuğuna bitmeme etti. Blue Origin kapsülü uzaya gücük 10 dakikalık tıpkı uçuşun ardından Teksas çölüne indi. Babasından 60 yıl sonra uzaya revan Shepard Churchley, inişin arkası sıra yaptığı açıklamada “Yolculukta babamın süfli inişini görüntü ettim” dedi. Strahan ise “Töz dışıydı. Baştan başvurmak istiyorum” ifadelerini kullandı. 6 feza turisti arasında Bess Ventures isimli şirketin kurucusu Lane Bess ve oğlu Cameron Bess de meydan aldı. Bess ikilisi, uzaya giden geçmiş ata-mahdum kendisine bile tarihe geçti. Blue origin, uzaya geçmiş insanlı seferini Temmuz ayında gerçekleştirmişti.

Blue Origin, serencam uçuşunu, henüz önceki şirketiyle uzaya revan ve bir ay geçmiş tayyare kazasında hayatını kaybeden aksiyon insanı Glen de Vries’a adadı.