Uzay silahları kullanmakla suçlanan Rusya izah yaptı

Şu anda ÇAKER, Rusya ve Çin kabilinden bazen ülkeler uzaya gönderdikleri muhtelif peyk yahut araçlarla ön plana çıkıyor. Fakat günümüzde haddinden fazla rahat geçen feza çalışmaları, silahların da devreye girmesiyle gelecekte ayrımlı tıpkı ebat kazanabilir. İngiltere, Rusya’nın uydu testlerinde uzaya cebe özelliklerine sahip benzeri bilinçlilik çarpmak amacıyla çalışmalar yürüttüğünü belirterek, Rusya’ya testleri derhal tevkif çağrısında bulunmuştu. BENDE Albeni Kuvvetleri Feza Komutanı General Jay Raymond da Rusya’nın “uzay merkezli uydusavar aynı silahı fek edici olmayan benzeri şekilde test ettiğine” dair ellerinde iddia olduğunu açıklamıştı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı ’ndan yapılan açıklamada iddialara karşılık verildi. BENDE ve İngiltere’nin Rusya ’nın uzayda peyk karşıtı zırh denediği yönündeki suçlamalarının, uzay faaliyetlerini itibarsızlaştırmak gayeli olduğu öne sürüldü. Bakanlığın açıklamasında, Washington ve Londra ’dan gelen suçlamalarla ilişkin, “Bunları tekrar Washington vasıtasıyla Rusya ’nın gök faaliyetlerini ve uzayda zırh yarışını önlemeye müteveccih barışsever girişimlerini itibarsızlaştırmak amaçlı başlatılan, Rusya karşıtı bir bambaşka geveze olarak görüyoruz.” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada; KÖLE ’li ve İngiliz yetkililerin, arsıulusal toplumun dikkatini uzaydaki esas tehditlerden eksantrik yöne başlamak, kendilerinin uzayda eskimemiş cebe konuşlandırma girişimlerini düz idrak etmek ve bu amaçlar doğrultusunda eklenmiş bütçe bürümek amacıyla durumu gene çarpıtmaya çalıştığı belirtildi.
Rusya ’nın uzayı barışsever amaçlarla kullanımı ve keşfine müteveccih yükümlülüklerine sınırlanmış olduğu vurgulanan açıklamada, “MEMLUK ’li ve İngiliz meslektaşlarımızı profesyonelce davranmaya, birtakım yaymaca nitelikli bilgiler ulaştırmak adına enformasyon masasına oturup gerçeklik, manidar çalışmalara dahil olmaya çağırıyoruz.” ifadelerine kayran verildi.