Twitter, tarihinin arz şişman siber saldırısını yaşadı

Dünyanın sunma balaban toplumsal medya platformlarından Twitter, mazi şeb hiç beklemediği aynı saldırıya maruz kaldı. Aralarında Elon Musk, Bill Gates, Apple, Jeff Bezos, Uber ve Kanye West gibi hesapların bile bulunduğu it canlı çokça Twitter hesabı ele geçirilerek kullanıcılardan bitcoin istendi. Atık mesajların ayrımsız çoğunda BTC cüzdan adresi paylaşılarak bu hesaba bergüzar yapılmasını talip hackerlar, bu sayede gücük sürede 100 bin dolar toplamayı başardı. Elan sonradan paylaşılan cümle tweetleri kaldıran Twitter, konuyla ilgilendiren çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Tamam bu iri hareketli elbette yapıldı ve arkasında kimler var? Eş bu sorularının yanıtlarına bire bir göz atalım. Akıbet yılların popüler saklı yazı parası bitcoin’i kullanan şiddetli oruçlu eşhas, esasta yıllar önceki Twitter’da ayyarlık olaylarına başlamıştı. Söz Gelişi yıllardır Twitter’üstelik Elon Musk’ın profilini imitasyon eden bitcoin hırsızları; Musk’ın profil fotoğrafını, profil bilgilerini, kapak fotoğrafını ve değişik bilgilerini imitasyon ederek kullanıcılardan bitcoin istemeye bitmeme ediyordu.Birincisi, insanlar temas seferinde bu aldatmacalara inandı ve profillerden paylaşılan bitcoin adreslerine mal gönderdi. Bu dahi hackerların daha çok atılım girişimi yapmasını isteklendirme etti. İkincisi, Twitter herhangi bir hangi kadar yıllardır konuyla ilişkin icraat yürüttüklerini açıklasa de atık adımlar biraz gösterişli kaldı ve geçmiş gece yapılan nazik saldırıya zemin hazırladı. Saldırıyı kimin yaptığı üzerine elan doğrulanmış tıpkısı vukuf namevcut. Fakat Twitter, bunun şeriklik içindeki çalışanlardan kaynaklı olduğunu düşünüyor. Konuyla ilişik Twitter’dan yapılan izahat şöyle: “İç sistemlerimize ve araçlarımıza erişimi düzlük bazen çalışanları meram kayran saldırganlar, koordineli bir içtimai mühendislik saldırısı gerçekleştirdi. Hackerların, efdal takipçili yahut doğrulanmış hesapları kasıt aldığını biliyoruz. Saldırganların apayrı ne incitici amaçlı etkinlikleri gerçekleştirdiklerini yahut erişebilecekleri bilgileri inceliyoruz.”
Güvenli ayrımsız kişinin kimliğine bürünen incitici gayeli eşhas, Twitter çalışanlarını kandırıp asayiş açığı yaratmış olanaklı.Güvenlik uzmanları, gönderilen temas 100 e-postadan birinin ızdırap oruçlu olduğunu henüz geçmiş açıklamıştı. Biberli amaçlı e-postalar sizi sisteminize dokuncalı yazılım indirmeye nakletmek amacıyla aynı angajman içerebilirken, saldırganlar üstelik kimlik avı dolandırıcılıkları vasıtasıyla alıngan bilgilerinizi ele etmek amacıyla sizi kandırabiliyor. İşte bire bir Twitter çalışanının başına birlikte tıpkısı kapsam gelmiş kabil. Söz Gelişi inanılır birinden gelmiş kabilinden hasıl ve içerisinde zararlı yazılım mevcut aynı e-nöbet, tıpkı Twitter çalışanını kandırıp düzenlilik kalkanının aşılmasını sağlayabilir. Filvaki şimdi sizlere bahsedeceğimiz olay, bu iddianın doğruluğunu kanıtlar nitelikte. Saldırının ilk dakikalarında hackerler, Twitter çalışanları tarafından kullanıcı hesaplarıyla etkileşim yapmak için kullan bir idare panelinin ekran görüntüsünü paylaştı. Ardından olayı ayırt eden Twitter bu fotoğrafı süratle kaldırdı. Hackerlar, faziletkâr tıpkı ihtimalle bu paneli kullanarak hele doğrulanmış kullanıcı hesaplarından türlü tweetler gönderebildi.
Twitter, mazi geceleyin yapılan saldırıya tılsım amaçlı konfirme adisyon rozetine (gökçe tik) ehil kullanıcıların tweet atmasını kısıtladı.Twitter önümüzdeki birkaç bölüm zarfında bu olayın kuşkusuz gerçekleştiğini araştıracak ve tığ da sonuçları sizlerle paylaşacağız. Ancak Twitter’ın olanaklı olan bildirme gücük zamanda bizlerle elan aşkın teferruatlı bilgelik sunması ve en önemlisi, olayın bire bir elan yaşanmaması üzere ne kadar önlemler alınacağını açıklaması gerekiyor..