Twitter, konfirme adisyon özelliğini herkese açacak

Dünyanın bildirme popüler sosyal iletişim araçları platformlarından Twitter, bildiğiniz kabilinden konfirme adisyon özelliğiyle ünlü kişilerin kullandığı hesapları gökçe tik ile etiketliyor. İlk başlarda herkesin başvurabileceği adisyon doğrulama özelliği, daha sonradan Twitter eliyle kapatılmış ve hangi hesapların onaylacağına düzlem değişmeyen vermeye başlamıştı. Twitter’ın hesap onayı için müracaat sayfasında ise şu ifadeler kayran alıyor: “Onaylanmış adisyon programımızın şu dakika amacıyla askıda olduğunu lütfen unutmayın. Şu anda eskimemiş istekleri değerlendirmeye almıyoruz.”
Şirkete andıran kaynalara dayandırılan haberlere bakarak Twitter, bahis konusu özelliği baştan kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Fakat bu özelliğin, kullanıcılara hangi antlaşma sunulacağına dayalı elan benzeri bilgi bulunmuyor. Twitter’ın baştan icazet başvurularını açması ile gelişigüzel, kullanıcılar semavi tik üzere ikbal formu gönderebilecek. Ancak mavi tik alabilmeniz üzere aşağıdaki şartları dahi sağlamanız gerekiyor: Hesabınızı Twitter’a onaylatmak için ise kâh kriterleri namına getirmeniz gerekiyor. İşte yavaş yavaş yapmanız gerekenler…

Bu şartların dışında Twitter, hesabınızın aldığı etkileşim rakamlarına da göz atıyor. Eğer takipçi sayınız çok değilse ve gönderilerinize olan etkileşim sayısı haddinden fazla az ise mavik tik almanız az çok zorlaşıyor.