TÜROFED’den depremzedeler amacıyla 50 bin akak

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Kahramanmaraş merkezli depremin peşi sıra evvel etapta 50 bin yatağı depremzedelere tahsis ederek dayanışmaya kuma oldu. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve TÜROFED Komutan Yardımcısı Mehmet İşler, Türkiye’nin müstacelen temas bölgesindeki otellerin depremzedelerin mağduriyetini kazanmak amacıyla hazır olduğunu ve mevrut geçmiş depremzedelerin mihman edilmeye başlandığını açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli meydana mevrut ve 10 ilin etkilendiği depremler sonrası, yardımlaşma ve tesanüt kampanyaları sürüyor. TÜROFED, çıban üzere evvel etapta 50 bin yatağı depremzedelere tahsis ederek dayanışmaya katıldı. ETİK Başkanı ve TÜROFED Komutan Yardımcısı Mehmet İşler, Türkiye’nin acilen seçkin bölgesinde otellerin depremzedelerin mağduriyetini yok etmek üzere hazır olduğunu ve gelen önceki depremzedelerin konuk edilmeye başlandığını kaydetti. Hedeflerinin, 100 bin yatak olduğunu tamlayan İşler, tahsisler için kriz masaları, AFAD, valilikler ve mülki amirlerle koordineli kendisine çalıştıklarını söyledi.

17 bölgede 50 bin akak

İşler, “Vatandaşlarımızın mağduriyetini benzeri kıvılcım dahi olsa kazanmak ve bu felaketin acısını, sızısını benzeri nebze birlikte olsa tenkis etmek adına TÜROFED olarak tıpkısı say başlattık. Takribi kendisine 17 bölgemizde 50 bin yatağa yakın tıpkısı yatak kapasitesiyle depremzedelerimize müzaheret kampanyası başlattık. Onlara tesislerimizin kapılarını açarak bu felaketin izlerini silmelerine yardımcı olmak istiyoruz. Kampanyamızı özellikle illerimizin mülki amirleri ve evcil yönetimlerimizin başkanlığında, Firez ve Turizm Bakanlığının himayelerinde, AFAD merkezi ile akse masasıyla senkronize namına yapmaktayız. Bu yatak kapasitelerini tıpkısı çizelge halinde bu kurumlara iletmekteyiz. O kurumlar oradaki mağduriyete bakarak ve bulunduğu illere göre bizlere sima listesi veriyor. O âdem evladı listesiyle kabuller gerçekleşmeye başladı. İlk kafile de geçmiş akşam ezanı itibariyle bir Diyarbakırlı işadamının gözetiminde Bodrum ilçemize indi. Bu konuda Antalya’üstelik takribi 20 bin, Alanya’birlikte takribi 10 bin, İzmir’üstelik 3 bine yakın yatak kapasitesi bulunuyor. Denizli, Kapadokya, Kayseri, Ankara, Samsun, Bolu, Çanakkale, İzmir Foça, Çeşme, Seferihisar, Bursa, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Didim, Yardımcı, Afyon bölgelerimiz gelmek amacıyla tekmil Türkiye’dahi yoğun bire bir örgütleşmeyle çalışıyoruz. Kesim ihtişam işbirliği ile ahali ele vererek onlara evlerindeki yuvalarındaki sıcaklığı hissettirecek şekilde hem tahaffuz hem tagaddi üzerine gelişigüzel çeşit desteği veriyoruz” diye niteleyerek konuştu. – İZMİR