Türk savunma sanayisi ihracat seferine çıkıyor

Türk defans sanayisi eskimemiş dış satım fırsatları amacıyla bu yıl 8 uluslararası fuara Defans Sanayii Başkanığı liderliğinde “milli ortaklık” sağlayacak. Cumhurbaşkanlığı Defans Sanayii Başkanı İsmail Çipo, defans sanayisinde ihracatın bir nice faktörün bire bir araya gelmesi ve ince yıllar sürdürülen ısrarlı takiple sağlandığına dair aynı izah yaptı. Çıpa, koronavirüs salgının etkilerinin hafiflemesiyle fuar takvimlerinin normale dönmeye başladığını anlatım ederek, Türk şirketlerinin de bir kol fuara “milli katılma” sağlayacağını bildirdi. Türk şirketleri “milli paydaşlık” dışında dahi kendileri üzere koskocaman gördükleri ülkelerdeki çeşitli fuar ve etkinliklere katılma ederek dış satım olanakları amacıyla ceht gösterecek.
Demir, yapılan çalışmalar ışığında güzeşte yıl dış satım rekoru kırıldığını hatırlatarak, 2022’birlikte planlanan fuar çalışmalarına şöyle değindi: “Defans ve havacılık sanayimiz geçen yılı 3 bilyon 224 milyon dolarlık bakir ihracat rekoruyla kapattı. Bu yıl hedefimiz 4 milyar doların üstüne duyulmak. Sektörle yaptığımız değerlendirmelerle bu hedefe ulaşma doğrultusunda önemli önemde gördüğümüz coğrafyalara vurmak üzere belirlediğimiz fuarlara milli katılma sağlayacağız.
Onlarca firmayla 8 ayrımlı ülkeyi görüşme yazar, nişane ve kabiliyetlerimizi anlatacağız. Birçok firmamız sahip oldukları kabiliyetlerle hareketlilik alanlarında dünyanın önde mevrut şirketleri arasına adını yazdırmaya başlamış durumda. Bu yetenekleri ticari başarıya yüklemek ve ülkemize döviz vermek amacıyla ihracata müteveccih çabaları artırarak sürdüreceğiz.”