Toyota Başkanı Akio Toyoda: Toyota tıpkısı aşevi, Tesla ise reis

Elektrikli makine pazarında rekabet seçme sabık dönme kızışıyor ve şu anda bu pazara Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla önderlik ediyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen toplantıda Toyota yöneticileri, elektrikli araba sektöründeki küsurat rakabete ve Tesla’nın ulaştığı faziletli kazanca değindi. Toyota Başkanı Akio Toyoda, Tesla’nın ulaştığı kısaca 400 bilyon dolarlık değerin haddinden fazla efdal olduğunu ve 7 japon araba firmasının toplanmış değerini aştığını kabul etti.
Açıklamalarına bitmeme ederken, Toyota’yı acayip benzeri örnekle öven Akio Toyoda, Toyota’nın parçalanmamış ekipmanlara ehil olan bir aşevi olduğunu, Tesla’nın ise bazen tarifleri olan bir lider olduğunu tabir etti. Toyoda, Tesla daha hakikat dünyada kök tıpkısı gelişim yaratamadı. Tariflerin ticaretini yapmaya çalışıyor.” diye şirketi eleştirdi. Tesla’nın sahip olmadığı şeylere sahip olduklarını belirten Toyoda, tüketicilere hiçbir eksiği olmayan benzersiz benzeri menü sunduklarını belirtti.
Toyota başkanı, Tesla’nın bu yıl 500 bin dil üretmek istediğini, ancak Toyota’nın geçtiğimiz sene 10 milyondan çok dil sattığını söyledi. Ancak buna rağmen Tesla’nın finansal değeri, Toyota’nın neredeyse iki gâvur. Toyota başkanı Akio Toyoda, seçkin ne büyüklüğünde pay fiyatlarında yenilgiyi kabul etse bile gelişim ürünlere geldiğinde Toyota’nın meydanda aleniyet önde olduğunu düşünüyor.