Toyota, 2050 yılında çıkarma oranını yüzdelik 90 düşürecek

Genişlik bayağı tabirler, karbonun atmosfere salınması anlamına mevrut karbon emisyonu, otomobil üreticilerinin ilgi etmesi gereken bildirme yüce konuların başında geliyor. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayan Avrupa Birliği Mekân Ajansı, KEZ ve İngiltere ’deki kullanılmamış otomobillerin averaj CO2 emisyonlarının 2018’birlikte de çoğalma gösterdiğini ve ortalama 2 gram artışla 120,8 g / km’ye ulaştığını açıklayarak, çıkarma kurallarına namünasip üreticilerin dokunaklı cezalar alacağını belirtmişti. Toyota; yakıt verimliliğini yükseltmek ve CO2 emisyonunu hafifletmek, çekicilik kalitesini arttırmak amacıyla egzoz gazı salımını tenkis etmek ve mütenakıs yer yağı rezervlerine cebin almaşık erke türleri nail olmak amacıyla çalışmalarına yordam kazandırdı. “2050 Yer Hedefi” başlığı altında çevreci politikalarını açıklayan Toyota, 2050 yılında tarh oranını 2010 ’a göre yüzdelik 90 düşürmeyi amaçladığını duyurdu. Ayrıca Toyota ’nın almanak namına ürettiği 10 milyon adetlik aracın yüzde 50’sinden dahası, 2025 yılında melez motorlar veya liyakatsiz emisyonlu teknolojilerden oluşacak.
1997 yılından bu yana belde dostu olan kısaca 15.5 milyon nüsha melez makine satışı gerçekleştiren Toyota; bu araçların kullanılmasıyla birlikte, eşdeğer müstehase yakıtlı araçların kullanımına bakarak 93 milyon ton elan birkaç karbondioksit emisyon salımının gerçekleşmesini sağladı. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzdelik 80’inin nazik şehirlerde yaşamasıyla gelişigüzel, ulaşım ve erke sektöründe balaban oranda fosil yakıtlar kullanılması gelgel kirliğinin en kocaman sevgili olarak ortaya çıkmasına bozukluk oluyor. Melez ve elektrikli araçların yeğleme edilmesiyle, muhtemelen benzeri oranda bu pislik azaltılabiliyor.
Acun Afiyet Örgütü eliyle yapılan türlü araştırmalarda ise, dizel araçların egzozlarından çıkan azot oksit ve partiküller üzere salımların hastalık olduğu albeni kirliliği, kanserin asıl sebebi yerine değerlendiriliyor. Gelgel kirliliğinden korunmak için henüz temiz yakıtlı sistemler ve ulaşım yöntemlerini imar etmek için ilkin Toyota kalkışmak amacıyla çok sayıda ayraç çalışmalarını muttasıl sürdürüyor. Hemen akarsu buharı salımı özne müvellidülma teknolojisini birlikte otomotiv sektörüne sunan Toyota, hidrojeni 2050’li yılların enerjisi namına görüyor. Toyota hidrojenden cümbüş elde eden mahrukat hücreli sistemlerin efdal maliyetlerini bayağı çekerek, bu teknolojinin üstelik yaygınlaşmasını amaçlıyor. Avrupa’da birçok mülki idare faziletkâr maliyetleri olmasına rağmen site içi şişman taşıma çözümlerinde hidrojenle etkin taşıtları yeğleme ediyor.