Susurluk Dereköy Barajı’nın yapımına bitmeme ediliyor

Ekincilik ve Orman Bakanlığı Azamet Akarsu İşleri (DSİ) Umumi Müdürlüğü, tarımda gündeş sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden bildirme erdemli faydayı bulmak, musluklara dosdoğru ve içilebilir akarsu duyurmak ve iskân yerleri ile ekincilik arazilerini katmerli risklerine cebin yüklenmek amacıyla mecmu gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun rastgele damlasına topluluk çıkıyor.

Balıkesir Susurluk Dereköy Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini açıklanan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, çalışmaları devam eden Balıkesir Susurluk Dereköy Barajı’nın tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 4 bin 160 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.

“Ekonomiye şişman yardım sağlayacak”

Baraj muvasala için ilişik imalatların ve üst sıyırma kazılarının tamamlandığını ifade fail Genel Müdür Mehmet Akif Teber, “Gövde dolgusunun yüzde 70 oranında, dolusavak yapısı dahi yüzde 60 oranında tüm olup icraat devam etmektedir. Temelden yüksekliği 36,50 metre ve akarsu ambarlama kapasitesi 1,44 milyon metreküp olan Balıkesir Susurluk Dereköy Barajı’nın tamamlanması ile 2022 vahit fiyatları ile büyüklük ekonomisine almanak 7 milyon 325 bin 760 TL yardım sağlaması hedeflenmektedir” dedi. – BALIKESİR